Linda Le Bon en Rémi Mazi vertegenwoordigen de Belgische kleuren in Lillehammer.

Gepost op 07 Jan. 2022

Het Wereldkampioenschap Para Snow Sports vindt plaats van 8 tot 23 januari 2022 in Lillehammer (Noorwegen). Linda Le Bon en Rémi Mazi vertegenwoordigen er ons land in de discipline Para Alpine Skiing.

Deze editie van het Wereldkampioenschap, oorspronkelijk gepland in 2021, is de eerste editie waar alle 4 “sneeuwdisciplines” (Para Snow Sports) samen aanwezig zullen zijn.  Er zullen maar liefst bijna 850 atleten deelnemen aan de verschillende wedstrijden para-alpineskiën, para-langlaufen, para-biatlon en para-snowboard op de Noorse pistes.

Ons land zal vertegenwoordigd worden door 2 atleten in het para-alpineskiën: Linda Le Bon (B2), vergezeld door haar voorskiër Pierre Couquelet, en Rémi Mazi (LW6/8-2). Voor Linda, reeds geplaatst voor de Paralympische Winterspelen van Peking, is dit een generale repetitie, met alle beste skiërs ter wereld aan de start. Rémi, nog niet geplaatst voor de Spelen, zal zijn goede vorm moeten bewijzen op de 3 disciplines waar hij aan zal deelnemen. Beide atleten van de Ligue Handisport Francophone zijn alvast heel blij om aan de start te kunnen staan van dit WK, nadat de voorbije 2 seizoenen geteisterd werden door vele gecancelde wedstrijden naar aanleiding van de coronapandemie.

Programma:

Van maandag 10 tot woensdag 12 januari: Training

Donderdag 13 januari – uitgesteld naar vrijdag door de slechte weersomstandigheden:

Zaterdag 15 januari:

Maandag 17 januari:

  • Supercombiné heren & dames – Helaas was Linda DSQ door een fout op de piste

Woensdag 19 januari:

  • Reuzenslalom (Giant Slalom) heren – 32e plaats voor Rémi

Donderdag 20 januari:

  • Reuzenslalom (Giant Slalom) dames – Aan het eind van de twee runs, eindigden Linda en Pierre op de 9e plaats

Vrijdag 21 januari:

  • Slalom heren – Helaas kwam Rémi ten val in de tweede run

Zaterdag 22 januari:

  • Slalom dames – Linda neemt de 9e plaats in

Zondag 23 januari:

  • Parallel Event heren & dames – Helaas wordt Rémi in de serie uitgeschakeld, terwijl Linda en Pierre er uiteindelijk voor kiezen niet aan de start te verschijnen.

Gefactoriseerde tijd

In het para-alpineskiën, kunnen alle atleten met een visuele of motorische beperking op het allerhoogste niveau skiën, dit rechtstaand, met een gids of zittend. Bij de heren en de dames is er een podium per categorie, dus 6 in totaal. Echter, binnen deze 3 competities worden de tijden “gefactoriseerd”. Dit wil zeggen dat de tijd aangepast wordt in functie van de beperking van de atleet, zodat toch iedereen samen kan skiën in éénzelfde wedstrijd.

Foto's

(c) Luc Percival - editorial use only