Linda Le Bon pakt tweede zilveren medaille in de Super-G

Gepost op 15 Jan. 2022

Linda Le Bon (B2) en haar gids Pierre Couquelet behaalden voor de tweede keer het podium in Lillehammer. Nadat ze gisteren ook al het zilver behaalden in de afdaling, werden ze vanmorgen opnieuw tweede in de Super-G. De Slovaakse Henrieta Farkasova bevestigde nogmaals dat ze heer en meester is in de snelle nummers en Linda Le Bon was enkele tienden van een seconde sneller dan de Britse Millie Knight, die goed was voor de derde plaats. Het is de tweede medaille voor Paralympic Team Belgium op deze wereldkampioenschappen.

Net als in de afdeling van gisteren waren Linda Le Bon en Pierre Couquelet, startend met rugnummer vier, bij de eerste skiërs die in actie kwamen in de Super-G in Lillehammer. “Vanaf de start gaat het steil naar beneden en daardoor moesten we meteen goed in de wedstrijd zitten. Mijn gevoel was beter dan gisteren en ik ben in het algemeen tevreden over mijn prestatie ondanks een stuurfout van mezelf”, zei Linda.

In voorbereiding op de afdaling had het duo van de Ligue Handisport Francophone meermaals kunnen trainen op de piste, maar voor de Super-G krijgen de atleten die kans niet en moeten ze alle details van het parcours memoriseren tijdens de verkenning met hun gids. “Het werk van Pierre is essentieel tijdens de verkenning. Aangezien ik bijna niets zie, moet hij constant het parcours beschrijven. Zo kan ik de bochten visualiseren en heb ik het traject in mijn hoofd. Bij de start van de wedstrijd is die ingebeelde foto ook mijn enige houvast.”

Met twee zilveren plakken in de snelle nummers zijn de doelstellingen van de twee skiërs van Ski Racing Team Wallonia behaald. Ze hopen echter alsnog om op maandag ook een erg goede prestatie neer te zetten in de super combiné, en waarom zouden ze niet nog een derde keer op het podium kunnen staan?