Nieuws

Na een meer dan geslaagde eerste manche in Oostende, tekenden de wielrenners dit weekend present in Elzach voor de tweede manche van de UCI Para-Cycling World Cup. Met een iets kleinere delegatie werden er opnieuw 7 medailles behaald, opnieuw een succes voor Paralympic Team Belgium. Lees meer

Nieuws

Christophe Hindricq, bronzen medaillewinnaar in de Team Relay op de Paralympische Spelen van Rio 2016, zet een punt achter zijn carrière. Lees meer

De Paralympische Spelen

 

Sporter in de kijker

Birthday: 
15/02/1987

Paralympic Games

  • Tokyo 2020: 4th road race, 8th mixed team relay H2-5, 9th time trial
  • Rio 2016: 3rd mixed team relay H2-5, 5th road race, 10th time trial

Classificatie

Alle sporters die aan G-sportwedstrijden wensen deel te nemen, of op een dag zelfs aan de Paralympische Spelen, dienen zich te laten classificeren.  

Wat wil dit eigenlijk zeggen?

Paris 2024

De Paralympische Spelen van Paris 2024 zullen plaatsvinden van 28 augustus tot 8 september 2024. Ondertussen zijn we reeds toe aan de XVIIe zomerparalympiade. De Franse hoofdstad mocht de Olympische Spelen reeds ontvangen in de zomer van 1924, exact 100 jaar geleden.

Ontdek jouw G-sport

Om jouw g-sport te vinden, sturen we jou graag door naar de websites van de twee G-sportfederaties die lid zijn van het Belgian Paralympic Committee.

PARALYMPIC NEWS

De nieuwsbrief houdt je op de hoogte van het reilen en zeilen van de Paralympische beweging, de prestaties van onze atleten en de aanloop naar de volgende Paralympische Spelen !