Nieuws

Met veel droefheid vernam het Belgian Paralympic Committee het heengaan van Yvette Alloo, de allereerste Belgische Paralympisch kampioene. Exact 60 jaar terug, op de allereerste Paralympische Spelen van Rome (18-25 september 1960), veroverde ze goud in het tafeltennis. Lees meer

De Paralympische Spelen

 

Sporter in de kijker

EEN SPECIALE EDITIE VAN BROCHES

Ter ere van zijn 60de verjaardag ontwikkelde het Belgian Paralympic Committee, in samenwerking met Grunbergers Diamonds Tokyo, immers een speciale collectie van gouden, zilveren en bronzen broches en hangers, die verkocht worden ten voordele van de Paralympische Beweging. 

Tokyo 2020

De 16de Paralympische Zomerspelen zullen van 24 augustus tot 5 september 2021 plaatsvinden in Tokio.  De Paralympische Spelen van Tokyo 2020 werden uitgesteld naar 2021 naar aanleiding van de wereldwijde uitbraak van COVID-19.

Ontdek jouw G-sport

Om jouw g-sport te vinden, sturen we jou graag door naar de websites van de twee G-sportfederaties die lid zijn van het Belgian Paralympic Committee.

PARALYMPIC NEWS

De nieuwsbrief houdt je op de hoogte van het reilen en zeilen van de Paralympische beweging, de prestaties van onze atleten en de aanloop naar de volgende Paralympische Spelen !