De Paralympische Spelen van Los Angeles 2028 worden gehouden van 15 tot en met 27 augustus 2028, net na de Olympische Spelen. Zoals sinds 1988 het geval is, zullen ze worden georganiseerd door hetzelfde organisatiecomité als de Olympische Spelen.

Los Angeles is een fantastische stad voor sport en ontspanning waar een immense energie en een geavanceerde sfeer heerst. Verder ook bekend voor zijn rijke en diverse culturen. De Olympische en Paralympische Spelen zullen worden gehouden in de stadions en sportzalen van wereldklasse die in de omgeving van Los Angeles zijn gevestigd.

Net als de gemeenschap die de stad vertegenwoordigt, zullen de Spelen diversiteit en creativiteit uitdragen en streven naar betrokkenheid van het grote publiek.

Programma

22 sporten (23 disciplines) staan op het programma van de Paralympische Spelen van Los Angeles 2028. Het gaat hierbij om dezelfde sporten als op het programma van de volgende Spelen in Parijs 2024. Het organisatiecomité van Los Angeles 2028 heeft aangegeven om Para Surfing en Para Climbing voor te leggen aan het IPC-bestuur. Als dat het geval is, hoopt het IPC het proces eind 2023 af te ronden.

Embleem

LA28 benadrukt de diversiteit van de stad en wenst dit dan ook graag te vieren met zijn bevolking via de Olympische en Paralympische Spelen. Geïnspireerd door een stad waar iedereen anders is en iedereen een plaats heeft, illustreert het LA28-logo de kracht van LA's diversiteit en toont het haar unieke identiteit.

Het bewegende logo is ontworpen voor het digitale tijdperk en is bedoeld om in de loop der tijd te evolueren, als afspiegeling van een stad met onbegrensde mogelijkheden. Samengesteld uit een krachtige en stabiele L, 2 en 8, kan het LA28 embleem verschillende verhalen vertellen met een dynamische en veranderende "A".