World Cup Para-cycling: Twee medailles voor de Belgen op openingsdag

Gepost op 05 mei. 2022

Maxime Hordies en Tim Celen hebben met respectievelijk goud en zilver meteen kunnen scoren voor Paralympic Team Belgium op de openingsdag van de wereldbeker in Oostende.

Op de wereldbeker Para-cycling in Oostende was Tim Celen (MT2) de eerste Belg die in actie kwam in de tijdrit. Na 20 kilometer knokken, kwam Celen - derde in dit nummer op de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 - als tweede aan in een tijd van 0:33:41.309. De overwinning ging naar de Amerikaan Dennis Connors (USA). De bronzen medaille ging naar de Duitser Maximilian Jager.

Reactie van Tim na de wedstrijd:

« Alles verliep goed en zoals ik het verwachtte. Op twee stukken moest ik wel even corrigeren. Ik ben heel tevreden met mijn tweede plaats. Ik ben gemotiveerd voor de wegrit van zaterdag. We zien wel wat die brengt »

In de namiddagsessie kwamen meerdere Belgen in actie. Jonas Van de Steene reed naar een knappe vierde plek in de MH4-categorie voor handbikers. De eerste plaats ging daar naar Geert Schipper (NED). In dezelfde klasse reed Steve Keppens naar een 26e plaats, Mehdi Oueslati werd 27e.

In de klasse MH3 finishte Jean-François Deberg als twaalfde, Staf Mertens, Christophe Van Looy en Jérome Wouters werden respectievelijk 38e, 39e en 41e.

In de klasse WH3 reed Laurence VandeVyver naar een achtste plaats, de overwinning ging naar de Duitse Annika Zeyen. En in de klasse MH2 was Christophe Hindricq goed voor een 7de plaats.

Voor het beste resultaat was het wachten op de laatste atleet: handbiker Maxime Hordies won in de categorie MH1! Hij pakte de gouden medaille voor zijn rivaal en wereldkampioen Fabrizio Cornegliani (tweede).

Een mooie afsluiter van een eerste succesvolle dag voor Paralympic Team Belgium op de wereldbeker Para-cycling in Oostende!