WK baanwielrennen: Vromant vlamt in wereldrecord naar finale, Schelfhout rijdt voor brons

Gepost op 30 Jan. 2020

De G-renner Ewoud Vromant (C2) reed op de UCI World Championships Para-cycling Track in Milton (Canada) naar een finaleplaats in de 3km individuele achtervolging met een nieuw wereldrecord. Paralympic Team Belgium is daarmee zeker van zijn eerste medaille in 2020! En dat kunnen er twee worden, want Diederick Schelfhout (C3) reed naar de vierde tijd en strijdt straks om brons. De finales worden vannacht gereden.

Het WK G-baanwielrennen in Milton (Canada) is uitstekend gestart. Ewoud Vromant uit Herzele kwam als eerste Belg in actie op de 3 kilometer individuele achtervolging. In de klasse MC2 snelde de renner met een rechterbovenbeen amputatie naar een nieuw wereldrecord: 3:36.961. Vromant reed in heat twee en moest lang wachten, maar met zijn toptijd bleef hij helemaal bovenaan op de tabel staan. De Fransman Alexandre Leaute, regerend wereldkampioen op de weg, reed met 3:38.491 de tweede plaats en is Ewouds opponent in de finale voor goud die omstreeks 1u30 vannacht (Belgische tijd) gereden wordt.

Ewoud Vromant: “Al de hele week reed ik snelle tijden en dat deed ik nu ook tijdens de wedstrijd. Het was lang en bang afwachten, want ik startte al in de tweede heat. Gelukkig sta ik in de finale.”

Daarna was het de beurt aan Diederick Schelfhout uit Erembodegem. De renner snelde in de klasse C3 naar een vierde tijd in 3:33.987. Diederick rijdt vannacht voor het brons tegen de Spanjaard Santas (3:33.823).
Schelfhout neemt deel aan zijn zevende wereldkampioenschap G-baanwielrennen en kan straks zijn achtste medaille behalen.

Omstreeks 22u30 Belgische tijd rijdt Niels Verschaeren de finale van de kilometer tijdrit. Vanaf 1u30 vannacht rijden Vromant en Schelhout hun finales. Een persbericht wordt morgenochtend uitgestuurd.