WK baanwielrennen: twee nieuwe medailles voor Paralympic Team Belgium

Gepost op 15 Mar. 2019

WK baanwielrennen: twee nieuwe medailles voor Paralympic Team Belgium

De damestandem Hoet-Monsieur plaatste zich voor de finale van de 3 kilometer individuele achtervolging voor personen met een visuele beperking. Onze twee landgenotes zijn daarmee zeker van de medaille en strijden in de late namiddag voor de wereldtitel. Diederick Schelfhout pakte een nieuwe bronzen medaille in de klasse C3, deze keer op de kilometer tijdrit. 
 
Van 14 tot 17 maart vinden in Apeldoorn (Nederland) de UCI Para-cycling Track World Championships plaats. Ons land neemt er deel met 8 renners.
 
De tandemdames Griet Hoet (visuele beperking) en Anneleen Monsieur (pilote) plaatsten zich deze ochtend voor de finale van de 3 kilometer individuele achtervolging. Griet en Anneleen reden een uitmuntende wedstrijd en verbeterden hun persoonlijk record met maar liefst 4 seconden. Hun chrono van 03:29.90 was de tweede tijd, waarmee ze zich kwalificeerden voor de finale om het goud. Daarin treffen ze de Nieuw-Zeelanders Emma Foy en Hannah Van Kampen, tevens de kersverse wereldrecordhouders.
 
Griet Hoet reageerde opgetogen : «Nooit eerder was ik zo blij als nu. We hebben de Britten Fachie en Hall verslagen, de wereldkampioenen. Onder de 3:35 duiken was ons doel, maar we deden veel beter. We gaan hier voor het eerst onder de 3:30. Dat is super ! We gaan er straks volledig voor in die finale.» 
 
De finale van de tandem wordt rond 17u gereden.
 
Diederick Schelfhout (spier- en zenuwfunctieverlies) en Kris Bosmans (hemiplegie) reden de kilometer tijdrit in de klasse C3. Kris Bosmans was de eerste die in actie kwam. Met 01:10.316 reed hij naar een zevende plaats. Daarna was het de beurt aan Schelfhout, die in 01:09.698 naar een derde plaats vloog. Diederick pakt daarmee zijn tweede bronzen medaille. Gisteren werd hij ook derde in de individuele achtervolging.
 
Diederick Schelfhout : «Ik voel mij heel goed want ik sta er weer. Ik ben benieuwd naar de rest van het WK. Straks nog de 200 meter sprint met vliegende start, morgen een verdiende rustdag en zondag gaan we voluit in de teamsprint.
 
Ewoud Vromant (bovenbeenamputatie) reed op de kilometer naar een tiende plaats in de klasse C2. Dat nummer beschouwt hij zelf niet als zijn specialiteit.
 
Raadpleeg hier het competitieschema.

De resultaten vind je hier.

Foto's ©SWpix.com/SimonWilkinson.