WK baanwielrennen: damestandem Hoet-Monsieur wint brons

Gepost op 01 Feb. 2020

De tandemdames Griet Hoet (slechtziend) en Anneleen Monsieur (pilote) behaalden brons in de 3km individuele achtervolging. De twee atleten behaalden daarmee de tweede medaille voor Paralympic Team Belgium op dit WK.
 
De Para-Cycling Track World Championships worden tot en met zondag in Milton (Canada) georganiseerd.
 
De Gentse paralympiër Griet Hoet en haar pilote Anneleen Monsieur reden er gisteren de individuele achtervolging voor tandems. Het Belgisch duo reed de vierde tijd in de kwalificaties, met een chrono van 3: 30.625. Die prestatie was goed voor een plaats in de kleine finale voor het brons, met het Britse duo Fachie-Hall als tegenstander. Vannacht (namiddag Canadese tijd) stonden beide duo’s tegenover elkaar. Wat een spannende finale beloofde te worden, draaide anders uit : de Belgen namen een blitzstart, die van de Britten mislukte. En zo kreeg pilote Anneleen Monsieur de Britten al vrij snel in het vizier. Ze ging samen met Griet Hoet over de Britten in ronde zes, waardoor het brons een feit was.
 
Het is de zesde WK-medaille in het baanwielrennen voor Griet Hoet en Anneleen Monsieur. Ze behaalden die in vier edities.
 
De andere renners van Paralympic Team Belgium kwamen gisteren ook in actie.
 
Diederick Schelfhout werd vijfde in de kilometer tijdrit in de klasse C3 (1:10.293). In de 200 meter vliegende start werd hij zevende.
In de klasse C2 nam Ewoud Vromant, die donderdag nog goud behaalde in de achtervolging, ook deel aan de kilometer. Met 1:16.110 reed hij een persoonlijk record en werd hij achtste. In de 200 meter vliegende start werd hij even later achtste. Beide nummers maken deel uit van de omnium, waarin Vromant momenteel op de vijfde plaats staat.
 
Niels Verschaeren (Heist-op-den-Berg) werd vierde in de 200 meter sprint met vliegende start. De C5-renner is bezig aan een uitstekend wereldkampioenschap.

Programma van de Belgen.