Wim De Paepe droomt van de Europese titel op het EK Para-Triatlon

Gepost op 24 mei. 2022

Wim De Paepe (PTS2) zal België vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap para-triatlon op zaterdag 28 mei in Olsztyn (Polen). Na twee bronzen medailles op internationaal niveau, droomt de atleet van de Ligue Handisport Francophone van zijn eerste titel.

4E PLAATS VOOR WIM DE PAEPE OP EK PARA-TRIATLON

Het Europees Kampioenschap para-triatlon vindt plaats op 28 mei in Olsztyn (Polen) en valt samen met het Europees Kampioenschap voor de validen (27 tot 29 mei), georganiseerd door World Triathlon. Deze wedstrijd vindt plaats onder het “paralympisch format”, een sprint bestaande uit 750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen.

Na twee bronzen medailles vorig jaar op het EK in Valencia en het WK in Abu Dhabi, droomt Wim de Paepe, lid van het 3T – Triathlon Tenacity Team, van goud: « Wim droomt van de Europese titel, ook al blijft de grote favoriet in zijn categorie de Fransman Jules Ribstein, regerend Europees en Wereldkampioen », vertelt Didier Baudouin, zijn coach, ons.

De triatleet van 36, van wie de categorie nog maar net werd toegevoegd aan het programma van de Paralympische Spelen van Parijs in 2024, wil zijn Paralympiade op de best mogelijke manier starten, na een eerdere deelname aan de Spelen van Athene in 2004, waar hij 6e werd in de 400 m vrije slag (zwemmen).

Programma op zaterdag 28 mei:

  • 8u00: Start van de wedstrijd
  • 10u00: Podiumceremonie

Inschrijven op een livestream is mogelijk en de foto’s zullen worden gepubliceerd op de Facebookpagina van het evenement.