4E PLAATS VOOR WIM DE PAEPE OP EK PARA-TRIATLON

Gepost op 28 mei. 2022

Para-triatleet Wim De Paepe veroverde vandaag, zaterdag 28 mei, een 4e plek (klasse PTS2) op de Europese Kampioenschappen in Olsztyn (Polen).

In normale omstandigheden vindt deze paralympische discipline plaats in een sprintvorm, bestaande uit 750m zwemmen gevolgd door 20km fietsen en 5km lopen. Wegens slechte weersomstandigheden werd het zwemonderdeel echter geannuleerd en werd de wedstrijd omgevormd tot een afstand van 14,3km fietsen en 7,4km lopen. Wim De Paepe (bovenbeenamputatie) eindigde en een tijd van 1:00:11.

Het wegvallen van het zwemmen speelde niet in het voordeel van De Paepe, die echter positief was na zijn vierde plaats.

"Ondanks de aanpassingen in het parcours, besloot ik er vol voor te gaan om te kijken hoe ik ben geëvolueerd in het fietsen en lopen. Ik stond 3e na 10km fietsen en voelde mijn dichtste achtervolger afhaken. Tijdens de transitie had ik echter een probleem met mijn prothese en verloor ik tijd. Wegens een slecht vastgemaakte helm kreeg ik er een straftijd van 10 seconden bovenop. Het positieve is echter dat ik echt wel blijf groeien in het fietsen en lopen. Dat is uitstekend nieuws, want het zwemmen is echt mijn beste onderdeel. De podiumplaatsen zullen zonder twijfel volgen !"