Para-equestrian Games: positieve balans voor de Belgische ruiters

Gepost op 24 Sep. 2018

Alhoewel de Belgische para equestrian ruiters dit keer geen medailles behaalden verlaten ze de World Equestrian Games in Tryon wel met een positief gevoel. Chef d’équipe Walter Van Haegenborgh werd met zijn team zesde op veertien deelnemende landen en individueel klasseerden Ciska Vermeulen, Manon Claeys en Eveline Van Looveren zich voor de Freestyle.

Walter Van Haegenborgh:”Ik heb een positief gevoel van het begin tot het einde. We hebben een ploeg met veel nieuwe paarden voor wie het een eerste kampioenschap was. Alleen Rhomeo van Ciska Vermeulen heeft al ervaring. Ciska Vermeulen en Manon Claeys scoorden hun beste overall resultaat ooit (leuk geschenk op mijn verjaardag) en voor Evelyne was het haar tweede beste ooit. Barbara Minneci had last van stress en haalde daarom niet de Freestyle. Ik ben ook enorm tevreden met de groeifactor tussen het Europees kampioenschap in Göteborg en deze World Equestrian Games, het gemiddelde van onze totaalscore in de landenwedstrijd is 71,50 % ”

De top 3 van de WEG kwalificeert zich voor de Paralympics, België moet in het seizoen 2019 – 2020 bij de top 7 van de Europese landen eindigen. Een haalbare kaart want de sterkste Europese landen, Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland behaalden in Tryon de medailles en worden dus geschrapt van de Europese lijst.

Grade 1

Team Test

5.Eveline Van Looveren – Feleva 70,857 %

Freestyle

5.Eveline Van Looveren – Feleva 72,467 %

Grade III

Team Test

9.Barbara Minneci – Stuart 68,118 %

Grade IV

Team Test

3.Manon Claeys – San Dior 2 73,150 %

Freestyle

5.Manon Claeys – San Dior 2 72,590 %

Grade V

Team Test

5.Ciska Vermeulen – Rohmeo 70,884 %

Freestyle

5.Ciska Vermeulen – Rohmeo 71,045 %

BRON: EQUIBEL.