Michèle George pakt eerste Belgische goud op het WK in Herning

Gepost op 11 Aug. 2022

Op vrijdag 11 augustus was het de tweede dag van de individuele wedstrijden op het wereldkampioenschap Para-Dressuur in Herning. Op het programma in de BB Horse Arena, de amazones en ruiters die in graden III en V uitkomen. Met een score van 76,419% in de Team Test bevestigden Michèle George en Best of 8 hun ambities, ze behalen het eerste goud voor België in Denemarken. Kevin Van Ham eindigde met een vierde plaats net naast het podium.

Het wereldkampioenschap Para-Dressuur vindt plaats van 10 tot en met 14 augustus in Herning (Denemarken) en is geïntegreerd in dat voor valide ruiters. Vier ruiters zullen België vertegenwoordigen: Barbara Minneci (Grade III), Manon Claeys (Grade IV), Kevin Van Ham (Grade V) en Michèle George (Grade V).

De amazone uit Waregem kondigde aan dat ze zeer ambitieus was en teleurstellen deed ze allerminst. De Team Test (voorheen Individuele Test) was de eerste van drie proeven voor de G-ruiters en was, ondanks de naam, het eerste individuele medaille-event van het wereldkampioenschap. Met een zeer goede oefening en een score van 76,419%, behaalden Best of 8 en Michèle de eerste Belgische medaille in de Para-Dressuur in Denemarken.

"Ik ben natuurlijk heel blij. Alleen ben ik niets, maar ik heb een buitengewoon paard en trouwe supporters die mij elke dag steunen, dikke merci aan hun", reageerde Michèle na haar knappe prestatie. "De oefening was moeilijk, maar ik genoot van elk moment, dit is de reden waarom ik dit doe, om volop te genieten met mijn paard", sloot ze af.

Kevin Van Ham werd vierde na een uitstekend prestatie met Eros Van Ons Heem. Eerder op de dag eindigden Barbara Minneci en Stuart als tiende in Grade III, en behaalde Manon Claeys en Katharina Sollenburg een knappe vijfde plaats in Grade IV, een veelbelovend resultaat voor dit jong duo.

De volgende twee dagen vindt de individuele test (voorheen teamtest) plaats, na dit event worden de teammedailles uitgereikt. Met als inzet een Paralympisch ticket. De Belgische ruiters kunnen al een ticket voor Parijs 2024 verzilveren als ze bij de eerste 7 landen eindigen (of 8 als Frankrijk, dat als gastland al gekwalificeerd was, ook in de top 8 eindigt).

Foto: © Hippo Foto - Sharon Vandeput