Michèle George en Bruno Vanhove leiden de delegatie van Paralympic Team Belgium in Tokyo.

Gepost op 28 Jul. 2021

Tijdens de persconferentie van woensdag 28/07 heeft Olek Kazimirowski, Chef de Mission, de namen bekend gemaakt van de 2 atleten die tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 (24/08-05/09) als vlaggendrager mogen aantreden. Michèle George (para-dressuur) en Bruno Vanhove (Goalbal) zullen de Belgische delegatie leiden tijdens het defilé in het Olympisch stadion. Ook de ambities van Paralympic Team Belgium werden toegelicht.

De 2 atleten, want sinds dit jaar mogen de delegaties, indien ze dit wensen, een mannelijke en een vrouwelijke atleet voordragen, kregen de vlag uit handen van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid, reeds jaar en dag grote fan van Paralympic Team Belgium.

Michèle George zal voor de derde keer deelnemen aan de Paralympische Spelen, met ambities die haar palmares evenaren. In het dorp zal ze haar energie en haar wil om te winnen alvast delen met de rest van de delegatie. « Ik ben enorm geraakt dat ik als vlaggendraagster gekozen werd en dit aan de zijde van Bruno. Alleen gaan we sneller, maar samen geraken we verder. Ik hoop dus dat we met Paralympic Team Belgium zo ver als mogelijk geraken. Wij willen aan de wereld tonen dat als je in je dromen gelooft, niets onmogelijk is. »

Ook voor Bruno Vanhove, aanvoerder van het goalbalteam, zal dit zijn derde deelname zijn na Peking en Londen. Met zijn ervaring en teamspirit, zal hij zijn mede-delegatieleden van Paralympic Team Belgium leiden tijdens de openingsceremonie, maar ook zijn ploegmakkers gedurende de volledige duur van de Spelen. « Het is een geweldige eer om, naast Michèle, de Belgische delegatie te mogen leiden als vlaggendrager. Ik ben super fier om mijn goalbalteamgenoten te vertegenwoordigen, maar eveneens de rest van de Belgische delegatie en onze waarden die ons nauw aan het hart liggen. »

Een ambitieus doel qua aantal medailles voor Paralympic Team Belgium.

Deze persconferentie was de uitgelezen kans voor Olek Kazimirowski, Chef de Mission van de Paralympische Spelen van Tokyo, om de delegatie voor te stellen, alsook de ambities van Paralympic Team Belgium.

De Belgische ploeg bestaat uit 31 atleten (+1 pilote zonder beperking) die zullen uitkomen in 10 verschillende disciplines.

« In ons strategisch plan 2014 – 2020 hebben we ons 10 medailles als doel gesteld op de Paralympische Spelen van Tokyo 2020. De Paralympische Beweging heeft de laatste jaren naar dit doel toegewerkt met een ambitieus topsportbeleid en ik ben ervan overtuigd dat dit zijn vruchten zal afwerpen. Dit doel is zeker ambitieus, maar realistisch als we kijken naar de prestaties die onze atleten hebben neergezet in de laatste grote competities in verschillende disciplines », aldus Olek Kazimirowski.

« Ik ben ervan overtuigd dat de sterke persoonlijkheid en de veerkracht die onze atleten bezitten niet langer in twijfel zal worden getrokken. Naast topsporters zijn deze atleten voorbeelden voor de maatschappij en ik twijfel er niet aan dat ze ons land trots zullen maken met uitzonderlijke prestaties in Tokyo », vervolgt Anne d’Ieteren, Voorzitster van het Belgian Paralympic Committee.

De Paralympische Spelen vinden plaats van 24 augustus tot 5 september in Tokyo. Binnen enkele weken vertrekken de 65 Belgische delegatieleden richting de hoofdstad van Japan om er het beste van zichzelf te geven, om onze Belgische kleuren met fierheid te vertegenwoordigen en de mensen te raken.

En u, staart u mee ?