Michèle George en Best of 8 beste van de wereld

Gepost op 14 Aug. 2022

Op zondag 14 augustus kwam het wereldkampioenschap Para dressuur in Herning tot een einde. Op de slotdag namen drie van de vier Belgische ruiters deel aan de Freestyle Test. Michèle George bevestigde haar suprematie in graad V door een tweede gouden medaille te winnen in Denemarken. Kevin Van Ham werd zevende in de zelfde categorie, Manon Claeys eindigde eveneens op de zevende plaats in graad IV.

Dankzij hun vijfde plaats in de teamcompetitie, wat voor België een ticket voor de Paralympische Spelen van Parijs 2024 betekende, was de belangrijkste missie van de Belgische ruiters al geslaagd. Niettemin, dankzij hun goede prestaties in de eerste twee onderdelen, namen drie van hen nog deel aan de Freestyle Test. Daarin strijden de acht beste ruiters van elke klasse voor de wereldtitel. Manon Claeys in graad IV en Kevin Van Ham en Michèle George in graad V kwamen nog een derde en laatste keer in actie in Herning.

Manon Claeys en Katharina Sollenburg moesten vroeg in de ochtend aan de bak. Het gebrek aan ervaring van de jonge merrie was duidelijk voelbaar in hun laatste proef. Met een score van 71,825% eindigde dit veelbelovend duo op de zevende plaats in graad IV. Een geruststellend resultaat voor de amazone die oorspronkelijk met San Dior 2 zou deelnemen.

In de namiddag maakten Kevin Van Ham en Eros Van Ons Heem hun laatste intrede in de BB Horse Arena. Met een score van 71,290% behaalden ze eveneens de zevende plaats in de competitie.

Michèle George en haar merrie Best of 8, begonnen als laatste paar en opnieuw als favorieten aan hun Freestyle Test. Na een schitterende oefening behaalden ze in Denemarken een tweede individuele gouden medaille met een uitmuntende score van 82,860%.

"De oefening zelf was niet evident, zeker met de jumping en het lawaai hiernaast. Maar ik ben echt trots op de prestatie van mijn merrie in deze omstandigheden. In 2014 deed ik de dubbel in Caen, maar hetzelfde neerzetten met een ander paard is niet vanzelfsprekend. Er wordt veel van mij verwacht, en dat maakt het er niet gemakkelijker op," gaf de tweevoudig wereldkampioen toe.

"Ik wil de hele omkadering bedanken, of ze nu hier zijn of thuis. Zij zorgen er altijd voor dat ik in staat ben om te presteren, dus ik ben hen echt dankbaar", besloot Michèle George.

Met twee wereldtitels, een Paralympische kwalificatie voor België en enkele zeer mooie proeven, mogen de Belgische ruiters tevreden terugblikken op het wereldkampioenschap in Denemarken. De Paralympische Spelen in Parijs vinden plaats van 28 augustus tot 8 september 2024.

Foto: © Hippo Foto - Sharon Vandeput