LIVE - WK Para-cycling track: onze atleten in actie op de piste van Parijs 2024

Gepost op 17 Oct. 2022

Zeven atleten en twee piloten zullen van 20 tot 23 oktober de kleuren van Paralympic Team Belgium verdedigen op het UCI WK pistewielrennen. Vorig WK was het team goed voor drie medailles, waaronder één wereldtitel, en ook dit jaar komt een zeer ambitieus team in actie in de Velodroom van Saint-Quentin-en-Yvelines. Volg ze hier live.

Een recordaantal van 230 renners uit 39 landen zal afzakken naar Ile-de-France om er in actie te komen op de UCI para-cycling track world championships, het WK piste voor G-wielrenners. Aan Belgische zijde zal het voor een aantal atleten een eerste WK-ervaring zijn, terwijl verschillende ervaren renners vol voor de medailles gaan. 

“Ondanks een zware zomer en een overgang van de weg naar de piste die heel snel moest gebeuren, denk ik dat alle renners klaar zijn voor deze competitie, aldus Remko Meeusen, coach van het nationale team.“Voor het hele team, staf incluis, vormen deze wereldkampioenschappen een belangrijke stap richting de Spelen van Parijs. Ik hoop dat we er veel zullen uit leren,” besluit de coach.

Op minder dan twee jaar van de Spelen van Parijs 2024 vormt dit WK inderdaad alvast een mooie repetitie. De piste van Saint-Quentin en Yvelines werd immers gekozen voor de pistewedstrijden tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in de Franse hoofdstad.

 

Belgische delegatie

  • Louis Clincke, klasse C4 (CT The Bananas, G-sport Vlaanderen)
  • Griet Hoet (met pilote Anneleen Monsieur), klasse B (Ittakestwototandem, G-sport Vlaanderen)
  • Jarno Thierens, klasse C4 (G-sport Vlaanderen)
  • Milan Thomas (met piloot Jonas Goeman), klasse B (Cycling Vlaanderen, G-sport Vlaanderen)
  • Diederick Schelfhout, klasse C3 (Bingoal Casino - Chevalmeire - Van Eyck, G-sport Vlaanderen)
  • Niels Verschaeren, klasse C5 (G-sport Vlaanderen)
  • Ewoud Vromant, klasse C2 (Anvasport, G-sport Vlaanderen)

Programma en resultaten

Het WK wordt integraal uitgezonden op het YouTube kanaal van de Fédération Française HandisportMeer info over het programma en de resultaten op de officiële website van de competitie.