Hoet-Monsieur, Vromant & Schelfhout gaan voor driedubbele werelduurrecordaanval

Gepost op 02 Jun. 2022

Griet Hoet en pilote Anneleen Monsieur, Ewoud Vromant en Diederick Schelfhout vallen op 16 juli – elk in hun categorie – het werelduurrecord aan.

Sinds Victor Campenaerts in 2019 het werelduurrecord van Bradley Wiggins verbeterde, is de aandacht voor het uurrecord weer fors toegenomen. Ook bij vier van onze beste renners die ondertussen wereldtop zijn en zich geroepen voelen om de records in hun eigen klasse aan te vallen. Covid-19 gooide de voorbije 2 jaar roet in het eten, maar deze zomer willen ze eindelijk hun kans gaan.

Op zaterdag 16 juli vallen Griet Hoet en pilote Anneleen Monsieur, Ewoud Vromant en Diederick Schelfhout in Grenchen (Zwitserland) het uurrecord aan. Verspreid over de dag en uiteraard elk individueel, zullen ze de huidige besttijden proberen te verbeteren. De vier renners zijn fulltime topsporters en krijgen de allerbeste begeleiding om naar hun doel toe te werken: materiaal, voeding, trainingsschema’s, psychologische en medische ondersteuning.

Ewoud Vromant (C2): “Het werelduurrecord is een mythisch evenement. Met veel bewondering keek ik als kind naar Indurain, Boardman en Rominger. Toen ik in 2019 vernam dat dit ook in Para-cycling bestond, besloot ik om er een doel van te maken. Ik geloof ook dat ik het werelduurrecord zal breken, maar ik wil het meteen ook zo scherp mogelijk stellen, zodat het zo lang mogelijk blijft staan. Dit past ook perfect in mijn topsportzomer, want ook na het werelduurrecord wil ik er staan op het WK op de weg in Baie-Comeau en het WK op de piste in Parijs.”

Werelduurrecord MC2: Colin Lynch (IRL) 43,133km

Griet Hoet (WB): “Eén uur lang de grens opzoeken, is een grote uitdaging. We willen graag één keer in ons leven één uur sterven op de fiets. Een renner doet het meestal maar één keer in zijn leven omdat je er zo stikkapot van bent. Dat zorgt ervoor dat het werelduurrecord iets historisch heeft, waardoor het tot de verbeelding spreekt.”

Werelduurrecord WB: Lindy Hou (AUS) 42,930km

Diederick Schelfhout (C3): “Ik wil het werelduurrecord ook in de wereld van Para-cycling stimuleren, omdat er nog te weinig aandacht voor is. Mijn voorbereiding was niet ideaal, maar desondanks ga ik dat werelduurrecord wel halen. Het leeft in onze groep en dat is positief, want zo stimuleren we elkaar.”

Werelduurrecord MC3: Darren Kenny (GB) 41,817km

Na het werelduurrecord trekken alle renners richting het WK baanwielrennen in Parijs (20-23 oktober 2022), Ewoud Vromant neemt eerder ook deel aan het wereldkampioenschap op de weg in Baie-Comeau (Canada, 11-14 augustus 2022).