De selectie voor het EK goalbal is bekend

Gepost op 11 Oct. 2021

Het Europees Kampioenschap goalbal vindt plaats van 1 tot 13 november in Samsun, Turkije. Coach Johan De Rick heeft de namen bekend gemaakt van de 6 spelers die deel zullen uitmaken van de Belgische ploeg.

De Belgian Bulls, die de Belgische kleuren zullen verdedigen, zijn de volgende:

Wat de staf betreft, zal Johan De Rick worden bijgestaan door Ines Himschoot. Daarnaast zal ook kine Benjamin Allaerts mee afreizen. Voor de coach, is zijn team klaar voor de competitie:

"De ploeg heeft na Tokio wat rust gekregen en we zijn nu sinds begin oktober opnieuw gestart met de trainingen om ons intensief voor te bereiden op het EK. Wij nemen de vorm van Tokio zeker mee, waar we toch 6e geëindigd zijn, en 2e Europees land na Litouwen. We kijken het EK met vertrouwen tegemoet. De ambitie is om zeker een podiumplaats te behalen en dus minstens even goed te doen dan op het EK in 2017.

Op de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 eindigden de Belgian Bulls als eerste in hun groep voordat ze tegen Litouwen in de kwartfinales verloren. Het was ook dit land dat hen een halve finale plaats ontzegde op het EK in 2019, waar België uiteindelijk de zesde plaats behaalde. 

"We zitten voor dit EK in de poule met Oekraïne, Litouwen, Spanje en Rusland, waarbij Oekraïne en Litouwen de zwaarste tegenstanders zijn. We willen zo hoog mogelijk eindigen in de poule om op die manier een zo gunstig mogelijke loting te hebben in de kwartfinales. Het is eigenlijk een voordeel om Litouwen in onze poule te hebben, want we kunnen hen al niet treffen in de kwartfinales. Litouwen heeft ons de laatste grote tornooien verslagen, maar we kunnen zeker ook van hen winnen, wat we op het WK al bewezen hebben."

We duimen voor onze Belgian Bulls!

Programma