De stadia

De Spelen van PyeongChang gaan door op twee grote sites: een site in de bergen voor de sneeuwwedstrijden (alpijns skiën, snowboard, langlauf, biatlon) en een site langs de kust voor de ijswedstrijden (rolstoelcurling en ijshockey).

Montain cluster

De bergsite van PyeongChang zal uit drie venues bestaan

  • De 28 ski- en snowboardwedstrijden zullen plaatsvinden in het gloednieuwe Jeongseon Alpine Center met een capaciteit van 6.500 toeschouwers. De pistes vertrekken op 1.238 m hoogte en eindigen op 545 m. 
  • In het Alpensia Biathlon Center, goed voor 7.500 toeschouwers, zullen de atleten strijden om de 38 gouden medailles in de biatlon en cross-country ski.
  • De openings- en sluitingsceremonie van de Spelen zullen doorgaan in het Olympisch stadium van PyeongChang, dat plaats biedt voor 35.000 toeschouwers.

Coastal cluster

Aan de kust in Gangneung zal men twee infrastructuren vinden:

  • Op de ijsbaan van het splinternieuwe Gangneung Hockey Center zullen de gemengde ijshockeyteams het tegen elkaar opnemen voor een publiek dat tot 10.000 toeschouwers kan oplopen.
  • De rolstoelcurlingcompetitie gaat door in het Gangneung Curling Center. Dit volledig hernieuwde complex biedt plaats voor 3.500 personen.

Het Paralympisch dorp zal worden opgetrokken in het berggebied van PyeongChang, op amper 2 km van het Olympisch stadium. Het zal ca. 1.500 personen herbergen in gloednieuwe luxeappartementen. 

In de omgeving van het Olympisch stadium van PyeongChang komt er ook een “Paralympic Plaza”. Hier kunnen de toeschouwers op reuzeschermen genieten van live-uitzendingen van de competities, meer te weten komen over de Koreaanse cultuur en de medailleceremonies van alle wedstrijden bijwonen.