De atleten van Team Belgium en Paralympic Team Belgium stellen de officiële tenue Tokyo 2020 voor in een wervelende clip.

Als gevolg van de Covid-19 pandemie werden de Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo 2020 een jaar uitgesteld, naar deze zomer. Ook de Catwalk to Tokyo in de Skyhall van Brussels Airport op 17 maart 2020 ontsnapte niet aan het coronavirus en ook dit jaar kunnen er nog steeds geen grote evenementen worden georganiseerd. Daarom koos het BOIC voor een alternatief: een wervelende videoclip met speciale effecten, waarin topatleten de Fashion partners van Team Belgium en Paralympic Team Belgium presenteren.

In de videoclip acteren paralympiërs Roger Habsch, Gitte Haenen en Bruno Vanhove aan de zijde van de atleten van Team Belgium*. Samen stellen zij de officiële kledij van de Olympische en Paralympische Spelen voor.

Ontdek de clip:

Gitte Haenen draagt een van de outfits van het dameslabel Caroline Biss, dat de vrouwelijke atleten zal kleden voor alle officiële off court activiteiten zoals bijvoorbeeld de openingsceremonie. De collectie bestaat uit vijf verschillende outfits, van glamourjurken tot broekpakken. Het herenlabel Scabal, neemt de officiële aangelegenheden voor zijn rekening voor de mannelijke atleten. Het kostuum, gedragen door Roger Habsch, is stijlvol en ontworpen in de meest comfortabele stoffen.

Ambiorix dat al 125 jaar staat voor kwaliteit, comfort en design, is de schoenenleverancier voor de leden van Team Belgium en Paralympic Team Belgium.

Ook aan kwalitatieve lingerie is gedacht. Van de Velde, het bedrijf achter o.m. PrimaDonna, zal de lingerie ontwerpen voor de vrouwelijke atleten. Dankzij PrimaDonna Sport, een collectie trendy sportbh’s met een uitstekende pasvorm, ondersteunt PrimaDonna vrouwen ook tijdens het sporten.

De Woody Group (Gent), bekend door zijn ondergoed en pyjama’s, zal het mannenondergoed leveren voor de atleten. Hiervoor wordt enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen die bijdragen tot een excellent draagcomfort en onderhoudsgemak.

Peak kleedt de atleten tijdens het reizen, in het dorp en voor podiumceremoniën. Volgens Bruno Vanhove is « deze outfit comfortabel, voldoende luchtig en ademend. Ik merk dat er hierover goed is nagedacht aangezien het in Tokyo tenslotte heel warm en vochtig zal zijn. »

Met de Samsonite reiskoffers reizen Team Belgium en Paralympic Team Belgium deze zomer in stijl naar de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo. Ter gelegenheid van de Spelen personaliseert Samsonite zijn iconische C-Lite koffer voor Team Belgium en Paralympic Team Belgium. Deze made in Europe koffer zorgt voor een nog betere reiservaring dankzij de dubbele wielen en de langere dubbele trekstang. De reiskoffer is licht, buitengewoon comfortabel en zal de reis naar Tokyo nog aangenamer maken. Bovendien draagt Samsonite met deze koffer bij aan een schonere planeet. De voering is vervaardigd uit Recyclex, een stof gemaakt uit 100% gerecycleerde petflessen. 

Anne d’Ieteren, voorzitster van het Belgian Paralympic Committee: “Graag wens ik het BOIC te bedanken voor de waardevolle samenwerking bij het maken van deze videoclip. Hierdoor kunnen onze olympische en paralympische atleten het geweldige werk van onze partners onder de aandacht brengen. Samen rekenen we erop dat onze atleten zich zullen onderscheiden tijdens hun wedstrijden in Tokyo en de Belgische kleuren met trots zullen dragen. We wensen hun, samen met al onze partners, heel veel succes toe in deze laatste rechte lijn tot de Spelen.” 

ROLLNBAG tassen voor atleten die zich in een rolstoel verplaatsen

De atleten van Paralympic Team Belgium die zich in een rolstoel verplaatsen, zullen ook gebruik kunnen maken van een ROLLNBAG. Stijlvol en handig: de tas wordt bevestigd aan het wiel van de rolstoel, zonder behulp van speciale gereedschappen en dit dankzij het geïntegreerde frame. Het biedt een discrete en veilige opbergruimte met 4 ritszakken in de Belgische driekleur en uitgerust met schuivers die zijn aangepast aan de behendigheid van elke persoon. De voordelen? Altijd toegankelijk en dichtbij. Bovendien is er geen hinder te ondervinden aan de stoel, noch bij bewegingen. Het geeft de Belgische delegatie een originele toets en de rolstoelatleten hebben een extraatje erbij voor hun verblijf in Japan. ROLLNBAG wordt ontworpen en vervaardigd in België.

*Jaouad Achab, Cynthia Bolingo, Felix Denayer, Nina Derwael, Simon Gougnard, Kyara Linskens, Marjorie Carpréaux, Emma Plasschaert, Greg Van Avermaet, Charline Van Snick, Julien Watrin en Anne Zagré.