WK Tafeltennis – Dag 1: Devos stoot door, andere Belgen donderdag weer in actie

Gepost op 17 Oct. 2018

Op de openingsdag van het wereldkampioenschap Para Table Tennis in het Sloveense Celje kwamen alle Belgen één keer in actie in de poules, met uitzondering van Laurens Devos (klasse 9). Die is al zeker van de volgende ronde na een twee op twee.

Marc Ledoux (Ligue Handisport Francophone) kwam als eerst in actie op het WK. Ledoux staat zestiende op de wereldranglijst en kwam uit tegen Wilson (GBR), de huidige nummer drie van de wereld. Marc beleefde een moeilijke wedstrijd en verloor met 0-3 (3-11, 6-11, 5-11). Morgen speelt Ledoux zijn tweede match tegen de Pool Grudzien, een belangrijke wedstrijd met oog op het verdere verloop.

Al zeker van de volgende ronde is Laurens Devos (Parantee-Psylos), intussen is de nummer één in de klasse 9 al 18 jaar oud. Zijn tegenstander in de openingsmatch was Suzuki uit Japan en was niet opgewassen tegen hem. Hij won makkelijk met 0-3. Devos kwam later op de dag uit tegen Wong (HKG). Hij won zijn wedstrijd opnieuw met 3-0.

Florian Van Acker (Parantee-Psylos) is de andere Belgische nummer 1, maar dan in klasse 11 voor atleten met een verstandelijke beperking. Florian moest openen tegen Wan, een voor iedereen nog onbekende speler uit Hongkong. De eerste set was wat aftasten en Florian verloor die met 11-8. Daarna legde Van Acker zijn spel op en won hij vlot de drie volgende sets: Florian won met 1-3 (11-8, 2-11, 3-11, 4-11).

Bart Brands (Parantee-Psylos, ITTF 17) zakte als enige Belgische rolstoelspeler af naar Slovenië en komt uit in de klasse 5. Brands moest beginnen tegen de Serviër Palikuca (ITTF 3), een moeilijke tegenstander voor Bart. Brands bracht de bordjes op 1-1 in sets na een knappe 5-11 winst in de tweede set, maar in de twee daaropvolgende sets stelde Palikuca orde op zaken. Bart verloor met 1-3.

In klasse 7 was het daarna de beurt aan Ben Despineux (Parantee-Psylos, ITTF 16). Die kon geen vuist maken tegen de sterke Oekraïner Popov (ITTF 3). Ben verloor met 3-0.

Morgen komen alle Belgen behalve Laurens opnieuw in actie in het vervolg van de poulewedstrijden.