WK piste: tandem Hoet-Monsieur wint zesde Belgische medaille als afsluiter

Gepost op 25 Mar. 2018

Griet Hoet (visuele handicap) en Anneleen Monsieur (pilote) wonnen brons op de 200 meter sprint, het laatste nummer van het wereldkampioenschap Para-Cycling Track. Eerder op de dag miste het trio Schelfhout-Bosmans-Verschaeren nipt de kleine finale van de team sprint. Ze werden vijfde in de kwalificaties. In de scratch (15km) kwamen Bosmans en Schelfhout ten val. Bosmans reed niet uit. Schelfhout werd elfde. 
 
Het WK Para-cycling Track ging door in de Olympic Velodrome waar anderhalf jaar geleden ook de competities op de Paralympische Spelen werden gereden. Tijdens de Spelen won Paralympic Team Belgium geen medailles in het baanwielrennen, maar de Belgen namen de afgelopen vier dagen wraak in Rio. Ze wonnen maar liefst zes medailles: drie keer brons, drie keer zilver.
 
De laatste competitiedag stond voor Griet Hoet en Anneleen Monsieur in het teken van de 200m sprint voor vrouwen met een visuele handicap. In de kwalificaties plaatsten ze de derde tijd en de twee Belgen troffen zo Rusland in de kwartfinales, voor een rechtstreeks duel. De Russinnen brachten de Belgische dames ten val en werden gediskwalificeerd. Griet en Anneleen hielden er gelukkig enkel schaafwonden aan over. In de halve finale moesten ze het onderspit delven voor het Australische duo en zo kwamen ze uit tegen de Ierse tandem Dunlevy-McCristal in de kleine finale om het brons. Onze damestandem duldde daarin geen tegenstand. Ze wonnen makkelijk de twee eerste heats en verzekerden zich zo van een nieuwe bronzen medaille. Het is de derde medaille voor het duo op dit WK, ze stonden in elke discipline waaraan ze deelnamen op het podium.
 
Eerder op de dag reden Kris Bosmans (hemiplegie), Diederick Schelfhout (spier -en zenuwfunctieverlies) en Niels Verschaeren (agenesie van de linkerhand) de team sprint, een paralympisch nummer. Ze waren gebrand op een puike prestatie. De Belgen reden naar de vijfde tijd en misten maar nipt de kleine finale.
 
Kris Bosmans en Diederick Schelfhout namen zondag ook deel aan de scratch C1-3 (15km). Onze twee landgenoten kwamen ten val tijdens de race. Bosmans kon niet verder. Schelfhout wel en reed nog naar een elfde plaats in het algemeen klassement.