WK Para-cycling: Jean-François Deberg sprint naar zilver, beste WK ooit voor België

Gepost op 15 Sep. 2019

Het WK Para-cycling in Emmen (Nederland) eindigde met een hoogtepunt: Jean-François Deberg sprintte naar zilver in de H3-wegrit. Paralympic Team Belgium behaalde vijf medailles op dit wereldkampioenschap G-wielrennen. Het hoogste aantal ooit voor ons land.

Jean-Francois Deberg kwam met druk op de schouders als laatste Belg in actie in de H3-wegrit. Hij is namelijk de titelverdediger, nadat hij vorig jaar in Maniago (Italië) de sprint won. Ook vandaag was Deberg in topvorm en reed hij de hele dag attent voorin. Hij maakte deel uit van een grote kopgroep die de hele wedstrijd samenbleef en sprintte om de wereldtitel. De Duitser Vico Merklein bleek daarin de snelste. Merklein is al het hele jaar de te kloppen man en deed zijn reputatie alle eer aan.
 
Jean-François Deberg: “Ik ben tevreden want ik kwam voor het podium. Ik hoopte op goud, want eens je die trui hebt gedragen, dan wil je hem niet meer kwijt. Maar ik neem vrede met het zilver.”
 
De handbiker pakte de vijfde medaille op het wereldkampioenschap. Maxime Hordies werd zondagnamiddag wereldkampioen in de klasse H1 en won eerder deze week zilver in de tijdrit. Ewoud Vromant (klasse C2) was ook goed voor twee medailles. Nooit eerder won ons land zoveel medailles op een WK Para-cycling.