WK Para-atletiek: Peter Genyn snelt naar zilver op 100 meter

Gepost op 07 Nov. 2019

Peter Genyn pakte zilver op de 100m rolstoelsprint in de klasse T51 op de World Para Athletics Championships in Dubai. Zijn landgenoot Roger Habsch nam ook deel aan die race en werd vierde.
 
Het WK atletiek begon vandaag in Dubai, deel van de Verenigde Arabische Emiraten.
 
In de 100 meter rolstoelsprint stond Peter Genyn (klasse T51) tegenover zijn eeuwige rivaal Toni Piispanen. Onze landgenoot startte trager dan Piispanen, kwam nog sterk terug tijdens de laatste meters maar dat was nipt onvoldoende voor goud. De Fin Piispanen trok deze keer aan het langste eind met een sterke tijd van 20.33, een nieuw kampioenschapsrecord. Peter Genyn reed zijn snelste tijd ooit  (20.50) op een groot IPCkampioenschap maar deze keer mocht het niet baten. De rolstoelsprinter uit Kalmthout, aangesloten bij de Vlaamse G-sportfederatie Parantee-Psylos, won op de vorige twee WK’s de wereldtitel en was uiteraard – ondanks een sterke race – teleurgesteld.

Peter Genyn : “Hij was heel het seizoen dominant maar ik was vandaag ook sterk. Toni was wel net iets beter.
Het verschil was klein en dus zie ik zeker kansen op de 200 meter. Ik ga het hem zeker niet cadeau geven.”

 De Luikenaar Roger Habsch (Ligue Handisport Francophone) nam ook deel en viel net naast het podium. Hij behaalde een knappe vierde plaats in een tijd van 22.69.
 
De Belgische delegatie in Dubai heeft zijn laatste woord nog niet gezegd. Raadpleeg hier het programma van onze atleten, en volg hier via de livestream.