WK Para Alpine Skiing – Bronzen medaille voor zusjes Sana

Gepost op 25 Jan. 2017

De slechtziende Eléonor Sana uit Court-Saint-Etienne veroverde zonet haar eerste medaille op de Para Alpine Skiing World Championships in het Italiaanse Tarvisio. Samen met haar voorskiester, haar zus Chloé, veroverde de amper 19-jarige de derde plek in de Downhill (klasse B2).
 
En zo is het op dag 1 van deze wereldkampioenschappen meteen prijs voor ons land. De zusjes legden de 541m en 31 poortjes af in een tijd van 01:19.02. De Britse Millie Knight pakte het goud in 01:13.42, gevolgd door de Slovaakse Henrieta Farkasova (01:14.62).
 
Het podium halen was het doel voor de Sana-tandem, die morgen in de Super-G een nieuwe kans ziet op eremetaal. Uiteraard is het WK nu reeds geslaagd en kan ons land met veel enthousiasme uitkijken naar de Paralympische Spelen van Pyeongchang 2018, al is die weg natuurlijk nog lang.
 
Het is de eerste WK-medaille voor ons land sinds de bronzen plak van Natasha De Troyer in 2009 (WK Zuid-Korea, supercombiné).
 
Naast Eléonor Sana komen ook (de eveneens slechtziende) Marie-Morgane Dessart (met voorskiër Marine Antoine, klasse B3) en Jasper Balcaen (men’s standing, hemiplegie) in actie op dit WK.
 
Het volledige programma van de Belgen in Tarvisio vindt u hierDe livestream van het WK wordt hier uitgezonden.

Foto's Marcus Hartmann.