WK Goalbal: herenteam gaat met perfect rapport door naar kwartfinale tegen Iran

Gepost op 07 Jun. 2018

Het Belgisch herenteam goalbal speelt om 18u20 de kwartfinale op het wereldkampioenschap in Malmö (Zweden). Ons land won alle poulewedstrijden (7!) op het WK en staat vanavond als groepswinnaar van poule A tegenover het nummer vier uit poule B: Iran (WRK-7). Winnen zou historisch zijn. 
 
De Belgen verrasten vriend en vijand door in poule A zó vernietigend uit te halen. Nadat ze op dag één de nummers drie en twee van de wereld, China (7-6) en Paralympisch kampioen Litouwen (8-5), op knappe wijze klopten, werden in de daaropvolgende dagen ook ’s werelds nummer vijf Turkije (10-4), het nummer tien Zweden (9-2), de top-20 landen Algerije (8-2) en Australië (11-4), alsook Argentinië (9-1) door de gehaktmolen gedraaid.
 
Een prestatie om u tegen te zeggen van de Belgen, die vorig jaar met de bronzen plak op het EK nog de allereerste medaille ooit op een groot tornooi behaalden voor ons land. Met die prestatie plaatsten ze zich ook voor dit WK. De kwartfinale halen was de oorspronkelijke doelstelling, maar gezien het knappe parcours is er honger naar meer. Als België de halve finales bereikt, dan speelt het namelijk voor een ticket naar de Paralympische Spelen in Tokio (top-3).

Op de Paralympische Spelen van Londen in 2012 schopte het team het tot kwartfinalist. Vier jaar later kon België net geen selectie afdwingen voor de Spelen in Rio. De nationale mannenploeg verzekerde zich vorig jaar van een WK-ticket door een historische bronzen medaille te veroveren op het EK. België staat momenteel negende op de wereldranglijst.

Als de Belgen winnen tegen Iran, dan spelen ze morgen de halve finale om 10u30. De kleine finale is voorzien om 14u30. De finale om 18u.

Programma & livestream.