WK goalbal: Belgische heren blijven ongeslagen na vijf wedstrijden

Gepost op 06 Jun. 2018

Na vijf wedstrijden op het wereldkampioenschap goalbal zijn de Belgen nog altijd ongeslagen. Dinsdag zette ons team eerst gastland Zweden opzij met 9-2. Daarna ging ook Australië kopje onder met 11-4. België is al zeker geplaatst voor de kwartfinale.

België, met de broers Tom en Bruno Vanhove en Klison Mapreni, in de basis begon verschroeiend aan de derde speeldag. De eerste vier worpen resulteerden telkens in een doelpunt tegen Zweden (WR 10). Het gastland was van zijn melk en kwam nooit meer in de wedstrijd. België verdedigde erg secuur en varieerde in de aanval. De wedstrijd eindigde op 9-2. Coach Johan De Rick gaf iedereen speelminuten.

Later op de avond stonden de Belgen oog in oog met Australië (WR 19). Ook die wedstrijd wonnen ze vlot met 11-4. Australië blijft laatste met nul punten.

België blijft zo na vijf wedstrijden ongeslagen en is nog steeds leider in poule A met vijftien punten. Het is zeker van de kwartfinale. China, Litouwen en Turkije volgen op negen punten, maar de Litouwers hebben een wedstrijd minder gespeeld.

België moet nog twee poulewedstrijden spelen:

  • 13u50 België - Turkije (vandaag 06/06)
  • 10u20 Argentinië - België (morgen 07/06)

Programma en livestream.

Foto’s Karl Nilsson, Swedish Paralympics Committee