WK goalbal: België start sterk in groepsfase

Gepost op 05 Jun. 2018

België won zijn eerste drie groepswedstrijden tegen onder meer China en Litouwen. Beide tegenstanders staan evenwel hoog genoteerd op de wereldranking.

Het wereldkampioenschap goalbal begon afgelopen zondag in het Zweedse Malmö. De Belgische mannenploeg werkt zijn matchen af in groep A (lees hier meer).

België (WR 9) nam de beste start tegen China  (WR 3) en leidde halfweg al met 3-1. Maar de Chinezen kwamen terug en op 20 seconden voor het einde was de stand in evenwicht: 6-6. Een ultiem doelpunt van Klisson zorgde uiteindelijk voor de Belgische zege. Uiteraard een enorme morele opsteker!

 

Later op de dag moest ook Litouwen eraan geloven. Het nummer twee op de wereldranglijst én paralympisch kampioen kwam er niet aan te pas. De Belgen haalden het met maar liefst 8-5.

Maandag trof ons land Algerije (WR 16). De Belgische spelers domineerden grotendeels de wedstrijd. Eindscore: 8-3.

Alvorens de ploeg vertrok richting WK maakte de coach de ambities bekend. “Na een 12e en 10e plaats in respectievelijk 2010 en 2014 mikken we dit WK op een een kwartfinale, kortom een top-8. Onze landgenoten zetten alvast een grote stap in de goede richting door 9 punten te behalen en zo de voorlopige leiding te nemen in het klassement.

Vervolg speelschema Belgen.