WK boccia: Rombouts en Cilissen gaan niet naar de achtste finales

Gepost op 14 Aug. 2018

De wereldkampioenschappen Boccia zijn afgelopen zondag van start gegaan in Liverpool. Eerst staan de individuele competities er op het programma. Pieter Cilissen verloor zijn eerste twee ontmoetingen en is uitgeschakeld. Na twee overwinningen had Francis Rombouts één voet in de achtste finales. Jammer genoeg verloor hij zijn laatste poulewedstrijd en werd hij gewipt op doelpuntensaldo.

Pieter Cilissen (klasse BC3, partner Nico Cilissen) was zondag de eerste Belg in actie in het Exhibition Centre te Liverpool. Hij trof er de Canadees Eric Buissière. Onze landgenoot was vanaf het begin op achtervolgen aangewezen en verloor uiteindelijk met 4-6. Later die dag kwam hij uit tegen thuisspeler Jamie Mc Owen, het nummer twee van de wereld. Ondanks een goed spelniveau en twee van de vier binnengehaalde spelletjes, moest Pieter Cilissen zijn meerdere erkennen in de Brit (3-4). Ondanks een mooie overwinning in zijn derde groepswedstrijd, zal Pieter de achtste finales niet spelen. 

Francis Rombouts ging eveneens van start in de individuele competitie. Tegen de Portugese Cristina Gonçalves was de Belgische atleet onhoudbaar. Hij won met 4-0. Maandag speelde hij zijn tweede wedstrijd, tegen de Thai Pattaya Tadtong. Na een 0-3 achterstand slaagde Francis Rombouts erin om 5 punten te scoren in het 4de en laatste spel. Op dat moment leek onze landgenoot goed op weg naar een kwalificatie voor de volgende ronde. Enkel een verlies met een groot puntenverschil kon hem nog weerhouden van een plek in die achtste finales… Jammer genoeg verloor Francis Rombouts met 0-9 van de Thai Watcharaphon Wongsa. Als derde van zijn poule is hij dus uitgeschakeld.

Onze landgenoten Pieter Cilissen, Julie Lamberechts en Jordy Van den Branden zullen samen de pair-competitie aanvatten (twee spelers en een reserve).