WK baanwielrennen: tandem Hoet-Monsieur pakt zilver in de individuele achtervolging

Gepost op 15 Mar. 2019

Griet Hoet (slechziend, WB) en Anneleen Monsieur (pilote) reden naar zilver in de 3km individuele achtervolging op het WK baanwielrennen. Ze pakken daarmee de derde medaille voor Paralympic Team Belgium. 
 
Van donderdag 14 tot en met zondag 17 maart vindt het WK baanwielrennen plaats in Apeldoorn (Nederland). Acht renners vertegenwoordigen er ons land.
 
Na een uitstekende prestatie in de kwalificaties waar ze hun persoonlijk record verpulverden tot 3:29.900, kwamen Griet Hoet en Anneleen Monsieur in de finale uit tegen het Nieuw-Zeelandse duo Emma Foy en Hannah Van Kampen, die in de kwalificaties een wereldrecord reden met 3:25.
 
In de finale moesten onze landgenoten het hoofd buigen tegen de Nieuw-Zeelandse damestandem. De Belgische tandem reed een tijd van 03:34.410.

Griet Hoet: “De Nieuw-Zeelandse dames waren ongelooflijk sterk. We moeten er ons bij neerleggen dat zij vandaag beter waren. Maar de Britse Fachie hebben we nu geklopt op een WK, volgend jaar willen we boven deze dames staan.”
 
Anneleen Monsieur: “Morgen gaan we vol starten op de kilometer. Het wordt moeilijk voor ons op dat nummer, want er zijn veel nieuwe dames, maar we gaan ons uiterste best doen.”

Het is de derde medaille voor Paralympic Team Belgium op deze wereldkampioenschappen. Eerder won Diederick Schelfhout al brons op de kilometer tijdrit en de individuele achtervolging.

Raadpleeg hier het competitieschema. .

De resultaten vind je hier.
 
Foto : Tandem Hoet-Monsieur (©SWpix.com/SimonWilkinson)