Wim De Paepe viert terugkeer in competitie met brons

Gepost op 10 Jul. 2023

Wim De Paepe heeft zaterdag 8 juli brons gewonnen tijdens de Word Triathlon Para Series in Montreal.

Triatleet Wim De Paepe (klasse PTS2) stond te popelen om terug in competitie aan te treden, nadat hij enkele maanden aan de kant heeft gestaan wegens gezondheidsredenen. De voormalige zwemmer timmert verder aan de weg richting zijn ultieme doel: de Paralympische Spelen in Parijs 2024.

Op de World Triathlon Para Series in Montreal (Canada) kreeg hij de kans om nog eens zijn wetsuit aan te trekken en te zien waar hij stond ten opzichte van zijn concurrenten, ook al schrapte de nummer 1 van de wereld, Jules Ribstein, het Canadese avontuur van zijn planning. Voor zijn eerste World Series van het jaar eindigde de atleet van de Ligue Handisport Francophone op een bevredigende derde plaats, 13 seconden achter de Amerikaan Lahna en 42 achter de Nederlander Morsink, de winnaar in Montreal.

"De derde plaats is niet slecht voor mijn eerste World Series van het jaar. Ik ben alleen een beetje teleurgesteld over het zwemmen, waar ik niet erg recht zwom, waardoor ik veel seconden verloor en niet hoger op het podium kon eindigen", reageerde Wim De Paepe, die desondanks blij was met zijn terugkeer in competitie.

Volgende halte: de World Series in Swansea op 15 juli.