Wim De Paepe eindigt 6e op WK para-triatlon

Gepost op 25 Sep. 2023

Op zaterdag 23 september vond in Pontevedra het wereldkampioenschap para triatlon 2023 plaats. In de Spaanse stad behaalde Wim De Paepe (klasse PTS2) een 6e plaats in zijn categorie. Ondanks een sterk bezet deelnemersveld overheerste er bij de Belgische triatleet “een lichte teleurstelling".

Na een afwezigheid van enkele maanden wegens gezondheidsredenen maakte Wim De Paepe op zaterdag 8 juli zijn rentree op het internationale toneel tijdens de World Triathlon Para Series in Montreal. Hij keerde terug uit Canada met brons en een hoopgevend signaal van zijn heroptreden in competitie. Het was tevens een indicatie van wat de verwachtingen waren voor het wereldkampioenschap in Spanje.

In Pontevedra namen de atleten het tegen elkaar op in een sprinttriatlon, vergelijkbaar met het format op het Paralympische programma, bestaande uit 750 m zwemmen, 19,6 km fietsen en 5 km lopen. Ondanks de veelbelovende voortekenen moest Wim De Paepe genoegen nemen met de 6e plaats in een hoogstaande wedstrijd, waarin het gros van de topatleten present tekende. De Fransman Jules Ribstein, viervoudig wereldkampioen, pakte opnieuw de wereldtitel, slechts enkele seconden voor de Amerikaan Mohamed Lhana en de Nederlander Maurits Morsink.

"Het is niet het resultaat waarop ik had gehoopt, gelet op welke trainingsarbeid ik geleverd heb", zei Wim De Paepe na zijn race, vooraleer hij eraan toevoegde dat hij nu vooruitkijkt naar de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

 

Wim De Paepe sluit zijn seizoen 2023 af op de wereldbekerwedstrijd in Taranto (Italië) op 29 oktober.