Wielrenners en tafeltennissers winnen opnieuw dit weekend

Gepost op 16 mei. 2022

Na een meer dan geslaagde eerste manche in Oostende, tekenden de wielrenners dit weekend present in Elzach voor de tweede manche van de UCI Para-Cycling World Cup. Met een iets kleinere delegatie werden er opnieuw 7 medailles behaald, opnieuw een succes voor Paralympic Team Belgium. Op hetzelfde moment was Florian Van Acker goed voor goud op het Slovenia Para Open tafeltennistornooi.

Leiders Maxime Hordies, Tim Celen en Jean-François Deberg

Na de 12 medailles in Oostende, moesten de wielrenners van Paralympic Team Belgium hun goede vorm dit weekend bevestigen in Elzach. Met enkele afwezigen in de delegatie en nog enkele jongeren die op zoek zijn naar ervaring, kon de Belgische ploeg toch opnieuw 7 medailles in de wacht slepen op de verschillende wedstrijden. 

In de tijdrit waren Tim Celen (T2) en Maxime Hordies (H2) goed voor het zilver, terwijl Jean-François Deberg (H3) het brons won. Misschien wat teleurgesteld over de kleur van hun medaille, vatten onze renners de wegrit aan met het mes tussen de tanden. Tim, Maxime en Jean-François wonnen in hun respectievelijke wedstrijden, vergezeld door Louis Clincke (C4) die ook de hoogste trede van het podium mocht betreden, na een ietwat teleurstellende 5e plaats in de tijdrit.

Ontdek al de resultaten van de Belgische renners.

Na deze mooie resultaten zijn Tim Celen, Maxime Hordies en Jean-François momenteel Wereldbekerleiders in hun categorie

Florian Van Acker wint goud in Slovenië

Terwijl onze wielrenners hun goede vorm bevestigden, kwamen ook de tafeltennissers in actie dit weekend. Marc Ledoux (TT8), Florian Van Acker (TT11), Ben Despineux (TT7), Laurens Devos (TT9) en Benjamin Marotte (TT3) namen immers deel aan de Slovenia Para Open 2022, een Fa40-competitie.

Helaas werden Benjamin Marotte en Laurens Devos uitgeschakeld in de groepsfase. Voor Marc Ledoux was het eindstation de 1/8e finale, tegen de Fransman Français Berthier, terwijl Ben Despineux in de 1/4e finale verloor tegen de Thai Pumpoo, na een hevige strijd in 5 sets. Het duo Despineux-Devos moest eveneens het onderspit delven in de 1/4e finale tegen een Frans een duo in 5 sets.

Het beste resultaat van het weekend kwam van Florian Van Acker die het goud in de wacht sleepte in zijn klasse in het enkelspel, waar hij in de finale de Japanner Takeshi Takemori kon verslaan in 3 sets tegen 1. Na goud op de Costa Brava Open en zilver op de French Para Open, is dit dus opnieuw een prachtig resultaat voor Florian aan de start van dit seizoen met een tweede tornooiwinst dit jaar.

“Ik ben blij dat ik opnieuw heb kunnen winnen, want in Parijs was ik daar niet in geslaagd. Ik ga altijd voor het hoogst haalbare. Normaal word ik nu ook nummer één van de wereld en dan wil ik eind dit jaar graag ook mijn wereldtitel verlengen”, aldus een ambitieuze Florian.