Vromant, tandem Thomas-Goeman en Clincke voegen drie medailles toe aan Belgische teller

Gepost op 06 mei. 2022

Onder een Oostends zonnetje pakte eerst Ewoud Vromant (goud), vervolgens de tandem Milan Thomas-Jonas Goeman (brons) en tot slot Louis Clincke (brons) drie nieuwe medailles Paralympic Team Belgium op de tweede dag van de tijdritten. De teller staat nu op vijf stuks voor Paralympic Team Belgium.

De eerste Belgen die in actie kwamen op de tweede dag van de wereldbeker in Oostende waren Thibaud Thomanne, en enkele tellen later ook Ewoud Vromant, in de tijdrit voor renners van de C2-klasse. Hij had zin om zijn seizoen te beginnen en heeft dat met glans gedaan : Ewoud Vromant pakte goud met de besttijd 0:26:45.402.  Zijn concurrent, de Fransman Alexandre Léauté moest zich tevreden stellen met zilver, de Brit Matthew Robertson vervolledigde het podium. Thibaud Thomanne werd vijftiende.

Bij de dames reed Nancy Gilliams in de C2-categorie naar een negende plaats.

De herentandems openden de namiddagsessies. België wordt daarin vertegenwoordigd door Milan Thomas en zijn piloot Jonas Goeman, en beide heren presteerden uitmuntend. Ze reden naar de derde plaats en behaalden zo hun eerste podumplek op een UCI-wereldbekerwedstrijd. De wedstrijd werd gewonnen door Bagma-Bos (NED), gevolgd door Ter Schure-Fransen (NED)

In de klasse C5 reden Diederick Ampe (16e), Niels Verschaeren (17e) en Ken De Feyter (19e) een knappe tijdrit langs de Zeedijk. Louis Clincke haalde sterk uit in de C4-tijdrit: hij werd derde, een erg knappe prestatie na een lange periode van tegenslagen.

In de C3-wedstrijd voor heren werden Raphaël Legros en Jan Vissers respectievelijk 20e en 22e.

Griet Hoet en haar pilote Anneleen Monsieur waren de laatste renners die de start namen op deze tweede competitiedag in Oostende. De tandem wou maar wat graag de titel van vorig jaar verlengen, maar beiden strandden op 10 seconden van het podium.