Van Montagu strandt in de achtste finale, Vanhollebeke eerste in de kwalificaties

Gepost op 04 Aug. 2022

Na een eerdere kwalificatieronde op dinsdag 2 augustus waarin hij zesde eindigde, nam Piotr Van Montagu deze donderdag deel aan de eliminatiefase van het Europees kampioenschap boogschieten in de categorie Compound Men Open. Hij begon goed met een duidelijke overwinning tegen Murat Turan (Turkijke) in de zestiende finales (145-136). Helaas was in de volgende ronde de Fransman Maxime Guérin te sterk en verloor Piotr Van Montagu na een onnauwkeurige derde reeks met slechts twee punten verschil.

"Ik had het moeilijk om in mijn wedstrijd te komen, vooral door de hitte, maar dat niet alleen. Ik heb mijn wedstrijd zeer goed geëindigd, wat verklaart waarom ik slechts met twee punten verlies", reageerde Piotr, "Ook al ben ik blij dat ik goed ben geëindigd, toch ben ik teleurgesteld, maar ik kijk nu al vooruit naar mijn volgende wedstrijden.”

In september hoopt Piotr deel te nemen aan de eindronde van de Europese beker met de negen andere beste schutters in zijn categorie. Zijn overwinning in Nove Mesto vorige maand zal enorm in zijn voordeel spelen in de Europese rangschikking.

Op donderdag 2 augustus namen ook Ruben Vanhollebeke (VI1) en Kathleen Meurrens deel in de klasse voor personen met een visuele beperking (V2/3). Na de kwalificaties staat Ruben Vanhollebeke aan de leiding met een veelbelovend totaal van 481 punten. Kathleen Meurrens, die aan haar eerste grote internationaal toernooi deelneemt, behaalde de zesde plaats in haar klasse (412 punten).

Beiden komen vrijdag vanaf 18.00 uur nog in actie in de eliminatiefase.