Tokio 2020: record aantal live uitgezonden sporten

Gepost op 13 Sep. 2018

 Het International Paralympic Committee (IPC) maakte bekend dat maar liefst 16 disciplines uit 14 sporten live zullen worden uitgezonden vanop de Paralympische Spelen van 2020 in Tokio.

Dankzij de steun van het IPC, het organisatiecomité van de spelen van Tokio 2020 (TOCOG) en de olympische omroepdiensten (OBS) zullen een reeks nieuwe sporten op het programma van de Spelen, alsook een aantal sporten die niet live werden uitgezonden tijdens Rio 2016, in 2020 ook beschikbaar worden voor rechthoudende omroepen om live uit te zenden. De nieuwe sporten en disciplines zijn badminton, boccia, wegwielrennen, goalbal, triatlon en de marathon-evenementen in het atletiek.

Naast de traditionele openings- en sluitingsceremonies zullen ook atletiek, baanwielrennen, 5-a-side voetbal, judo, volleybal, zwemmen, tafeltennis, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby en rolstoeltennis net als bij de voorgaande edities weer live te volgen zijn. Tijdens de spelen van Rio 2016 en Londen 2012 waren slechts 12 paralympische disciplines live beschikbaar. Na Rio 2016 heeft het IPC een onderzoek uitgevoerd bij verschillende omroepen om te bekijken welke sporten ze live wilden uitzenden tijdens toekomstige spelen. Omdat alle omroepen blijk gaven van de wens om meer live-sport te kunnen aanbieden, werkte het IPC samen met Tokyo 2020 en OBS om de reikwijdte van uitzendingen voor de spelen te vergroten.

Alexis Schaefer, Broadcasting and Commercial Director van het IPC, zei: "We zijn verheugd dat de Paralympische Spelen van 2020 zullen genieten van de beste, meest complete en diepgaande televisiedekking tot nu toe”.