Tokio 2020 – Vrouwelijke paralympiërs winnen plaatsen op het programma

Gepost op 15 Sep. 2017

Het uitvoerend comité van het IPC, die afgelopen week verzamelde in Abu Dhabi, hebben de grote lijnen uitgezet voor het programma van de Paralympische Spelen in Tokyo 2020. Eén van de wijzigingen in deze Japanse editie is een duidelijke stijging van het aantal vrouwelijke paralympiërs.

De Paralympische Beweging volgt, naar het voorbeeld van het overeenstemmend olympisme, de ingeslagen weg van zijn pariteit. Het programma van de Spelen in Tokio werd afgelopen week goedgekeurd door de IPC-leden van het uitvoerend comité. Ten opzichte van de voorgaande edities is er een belangrijke stijging van het aantal vrouwelijke atleten. De quota verzekert dat er minimum 1756 vrouwen op 4400 atleten zullen deelnemen aan de Spelen. Een stijging van maar liefst 17% in vergelijking met de Spelen van Londen in 2012. Dit cijfer kan nog hoger, vermits er nog 294 plaatsen overblijven, die nog niet toegewezen werden aan een geslacht. Het aandeel van de vrouwen klimt zo op tot minimum 40%. Desalniettemin blijft de verhouding iets lager uitvallen, indien we het vergelijken met de Olympische Spelen, waar het aandeel 48% bedraagt.

Het uitvoerend comité van het IPC, die afgelopen week verzamelde in Abu Dhabi, hebben de grote lijnen uitgezet voor het programma van de Paralympische Spelen in Tokyo 2020. Een duidelijke stijging van het aantal paralympiërs is één van de wijzigingen in deze Japanse editie.
 

De Paralympische Beweging volgt, naar het voorbeeld van het overeenstemmend olympisme, de ingeslagen weg van zijn pariteit. Het programma van de Spelen in Tokio werd afgelopen week goedgekeurd door de IPC-leden van het uitvoerend comité. Ten opzichte van de voorgaande edities is er een belangrijke stijging van het aantal vrouwelijke atleten. De quota verzekert dat er minimum 1756vrouwen op 4400 atleten zullen deelnemen aan de Spelen. Een stijging van maar liefst 17% in vergelijking met de Spelen van Londen in 2012. Dit cijfer kan nog hoger, vermits er nog 294 plaatsen overblijven, die nog niet toegewezen werden aan een geslacht. Het aandeel van de vrouwen klimt zo op tot minimum 40%. Desalniettemin blijft de verhouding iets lager uitvallen, indien we het vergelijken met de Olympische Spelen, waar het aandeel 48% bedraagt.