Tennis - Vier Belgische medailles op het WK INAS

Gepost op 20 Apr. 2017

Het Belgische team won vier medailles op de INAS World Tennis Championships, die van 8 tot 15 april in Bolton (Groot-Brittannië) doorgingen. Tijdens deze tenniskampioenschappen voor personen met een verstandelijke handicap (geen paralympische discipline), brachten onze landgenoten een gouden medaille, twee zilveren medailles en een bronzen medaille mee huiswaarts.

Vijf van onze Belgische atleten vlogen richting Boston om deel te nemen aan het wereldkampioenschap tennis. Organisator INAS ontving 28 atleten afkomstig uit 8 landen die het tegen elkaar konden opnemen.

In het enkelspel won Hanne Lavreysen van Lommelse TC het goud. Ze versloeg in de finale de Australische Kelly Wren.

Ook Lies Gielis van GT Tessenderlo legde een mooi parcours af. Zij won uiteindelijk een bronzen medaille in het enkelspel.

Beide speelsters namen het in de dubbelfinale op tegen een Australisch team. De Belgisch dubbelpartners moesten het onderspit delven tegen het duo uit Down Under en legden aldus beslag op het zilver.

In het gemengd dubbelspel speelden Hanne Lavreysen en Jochen Fens van TC De Dageraad ook de finale en pakten het zilver.