Tatyana Lebrun behaalt zilver op de 200m wisselslag in Madeira

Gepost op 22 Apr. 2024

Op het Europees Kampioenschap G-zwemmen in Madeira kon Tatyana Lebrun de zilveren medaille wegkapen op de 200m wisselslag (klasse SM10) in een tijd van 2:34.56. Dit is haar tweede medaille op dit EK, nadat ze gisteren al brons won op de 100m schoolslag. Aymeric Parmentier werd in zijn finale 7e op de 100m rugslag (klasse S14).

Opgelucht met haar podium op de 100m schoolslag (klasse SB9) bij de start van haar wedstrijden gisteren, kon ze deze finale van de 200m wisselslag op maandagavond met een rustige gemoedstoestand aanvatten. Met een tijd van 2:34.56, goed voor de 2e plaats, bezorgt ze Paralympic Team Belgium zo een tweede medaille. De Nederlandse Kruger mag zich Europees kampioene noemen, terwijl de Hongaarse Pap het podium mocht vervolledigen.

Met een derde tijd van de startende atleten in deze finale, was er voor de zwemster uit Saint-Vith zeker de ambitie om een tweede medaille te behalen op dit EK, ondanks een moeilijke voorbereiding. Dankzij een fantastische schoolslag, wist ze de Hongaarse in de laatste 50m nog achter zich te houden, om haar tweede plek veilig te stellen.

« Ik ben echt heel tevreden met deze tweede medaille op twee dagen en met mijn tijd op minder dan 1 seconde van mijn persoonlijk record (2:33.31). Het was meteen een moeilijke wedstrijd vanaf de start, met de eerste lengte vlinderslag. Het was heel nipt, maar ik ben fier op deze zilveren medaille en om tot op het einde alles gegeven te hebben, » reageert Tatyana Lebrun na afloop van haar wedstrijd.

Aymeric Parmentier, op zijn beurt, kwam enkele minuten na zijn landgenote in actie op de 100m rugslag (klasse S14) waar hij 7e werd (1:03.87), op amper enkele honderdsten van zijn persoonlijk record. In zijn ogen een zeer bevredigende wedstrijd: « Ik ben heel tevreden met mijn wedstrijd, ik had een goed gevoel en uiteindelijk eindig ik heel dicht bij mijn persoonlijk record. Ik ben dus tevreden over mezelf. »

Eerder vandaag kwam ook Jordy Maes in actie, voor wie het zijn eerste internationale competitie was. Hij geraakte helaas niet verder dan de series in de 100m schoolslag (klasse SB8), ondanks een verbetering van zijn persoonlijk record op deze afstand (1:15.03).

Sam de Visser mag zich morgenvroeg opmaken voor zijn eerste wedstrijd op dit EK op de 100m vlinderslag (klasse S9), terwijl Aymeric Parmentier opnieuw in actie zal komen op de 100m schoolslag (S14).