Tatyana Lebrun zwemt naar brons op de 100m schoolslag

Gepost op 21 Apr. 2024

Op zondag 21 april 2024 ging het Europees kampioenschap G-zwemmen van start in Madeira (Portugal). Zwemster Tatyana Lebrun kwam als eerste Belg in actie en veroverde meteen brons op haar favoriete afstand, de 100m schoolslag, in de SB9-klasse (1:18.05).

Vier Belgische zwemmers zijn aanwezig in Madeira voor het Europese kampioenschap G-zwemmen, dat doorgaat van 21 tot 27 april 2024 en waar 435 atleten in actie zullen komen. Tatyana Lebrun was de eerste Belgische die van het startblok mocht springen. Ze nam op zondagavond deel aan de finale op haar favoriete afstand, de 100 meter schoolslag. Met de derde snelste kwalificatietijd van alle deelneemsters was haar opdracht duidelijk: haar eerste Europese medaille veroveren, nadat ze twee jaar geleden brons won op het WK. Met een tijd van 1:18.05 eindigde onze landgenote derde achter de Nederlandse zwemsters Zijderveld en Kruger en slaagde ze dus in haar doel, het podium.

De zwemster van Ligue Handisport Francophone, die de afgelopen dagen een beetje ziek was, stond toch een beetje nerveus aan de start: "Het is mijn eerste Europese medaille, dus ik ben heel blij en supertrots. Ik ben wel een beetje teleurgesteld dat ik niet in topvorm was, want ik heb het gevoel dat ik nog sneller had kunnen zwemmen als ik niet ziek was geweest en als mijn voorbereiding niet was verstoord door gezondheidsproblemen. Toch ben ik blij dat ik mijn eerste bronzen medaille heb gewonnen en mijn tijd is, gezien de omstandigheden, behoorlijk goed.”

Op maandag, dag twee van de kampioenschappen, zal Tatyana Lebrun deelnemen aan de 200m wisselslag (klasse SM10), terwijl Aymeric Parmentier (S14) en Jordy Maes (S8) beiden hun competitiedebuut zullen maken op de 100m rugslag.

Het programma en de resultaten van de Belgische zwemmers zijn beschikbaar op de competitiepagina.