Ski – De eerste competitiedagen en resultaten

Gepost op 16 Dec. 2016

Nadat onze drie skiërs, Eléonor Sana, Marie-Morgane Dessart en Jasper Balcaen enkele weken geleden al van de competitie proefden in Landgraaf (Nederland), staan ze de afgelopen dagen opnieuw op de piste.

Na hun deelname aan een eerste IPCAS-competitie schakelden ze nadien over naar een Manche in de Europabeker te Pitztal in Oostenrijk.

Bij de vrouwen staat er een Belgische tandem aan de start met Eléonor Sana (klasse B3 slechtziendheid) en haar gids en tevens zus Chloé Sana. Samen hebben ze al mooie dingen laten zien. Ondanks een spectaculaire en zware val tijdens hun eerste serie in de Super G tijdens de IPCAS-competitie, behielden ze tijdens de tweede reeks goed het overzicht door een score neer te zetten van 173,92 punten en een eerste podiumplaats te behalen.

In de eerste Wereldbeker van het seizoen eindigden ze in de ranking als derde voor de Grote Slalom met 105,24 punten. Dinsdag etaleerden ze beiden hun uitstekend niveau door twee keer als tweede te eindigen bij de Super G. Hun scores waren 153.09 en 143.8 punten.

De andere vrouwelijke tandem nam ook deel aan de IPCAS-competitie. Het duo Marie-Morgane Dessart (klasse B3, slechtziendheid) en haar gids Marine Antoine maakten hun debuut met een derde (402.33 punten) en vierde plaats (352.76 punten) tijdens de twee reeksen Super G. 

Tijdens de Europabeker heeft Marie-Morgane Dessart helaas een kwetsuur opgelopen tijdens de Slalom en is bijgevolg niet meer gestart aan verdere wedstrijden.

Bij de mannen hebben we één vertegenwoordiger Jasper Balcaen (hemiplegie) die deelneemt in de categorie ski rechtopstaand. Organisator IPCAS kan rekenen op een heel sterk deelnemersveld in deze klasse. Hij eindigde op een 11e (167.67 punten) en 13e plaats (160.22 punten) tijdens de Super G. Op de Europabeker nam de jonge atleet beslag op de 17e plaats voor de Grote Slalom proef (116.01 punten). Op de twee series Super G presteerde hij constant door tweemaal een 12e plaats te bemachtigen (130.13 en 106.65 punten).

Küthai in Oostenrijk is de volgende competitiebestemming voor onze skiërs die van start gaat, na één rustdag, op 15 december.