Selecties bekend voor het para-equestrian

Gepost op 14 Jul. 2016

Net als op de Spelen van London 2012 zal ons land met een team van vier ruiters vertegenwoordigd zijn op de Paralympische Spelen van Rio 2016. De Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF) kondigde de vier atletes aan die tot de selectie zullen behoren.

Volgende vier Paralympische atletes zullen in september in Rio in actie komen :

  • Michèle George – Amougies – Club : Quadrille – Grade IV

Naast een onbetwistbaar uithangbord voor de Belgische, paralympische sport is Michèle George een referentiepunt in de para-dressuur. Ze wordt geruggesteund door een indrukwekkend palmares. Als uittredend Paralympisch kampioene verdedigt ze haar titel (Individual Test & Freestyle Test) en werd ze eveneens wereldkampioene in 2014 (Individual Test & Freestyle Test). Samen met FBW Rainman, een  paard van 14 jaar, is het een duo dat zo goed functioneerde in Londen, dat België mogelijks nog eens kan juichen onder de Braziliaanse zon.

  • Barbara Minneci – Strombeek-Bever – Club : Quadrille – Grade II

Na haar deelname aan de Spelen in Londen 2012 zal Barbara Minneci voor een tweede keer aantreden op de Paralympische Spelen. In Londen behaalde de atlete uit Strombeek een 5e plaats in de Team Test, een 6e plaats inFreestyle Test en een 8e plaats in de Individual Test. Ook op de laatste Europese Kampioenschappen legde ze een mooi parcours af met een 3e plaats (Team Test) als beloning. Dit getuige van een prima samenwerking tussen de amazone en Barilla, haar merrie van 15 jaar oud.

  • Ciska Vermeulen – Lokeren – Club : Quadrille – Grade IV

Ciska Vermeulen zal het paralympische avontuur in Rio eveneens voor de tweede maal ontdekken. De Parantee atlete heeft een stevige indruk nagelaten in Londen door net naast het podium te grijpen van de Individual Test (4e plaats). De amazone sleepte samen met haar paard Rohmeo (14 jaar) een zilveren medaille in de wacht op de Freestyle Test van de CPEDI*** te Roosendaal en bevestigt op deze wijze dat ze ook in 2016 nog steeds op een hoog niveau rijdt.

  • Eveline Van Looveren – Brecht – Club : Quadrille – Grade IA

Eveline Van Looveren zal voor de eerste keer deelnemen aan de Paralympische Spelen. Samen met Exelent, haar paard van 12 jaar, heeft ze de laatste jaren gedemonstreerd dat ze haar plek op het hoogste niveau meer dan waard is. Ze won namelijk de Freestyle Test en de Team Test van de CPEDI*** in Waregem 2015 en vergaarde twee bronzen plakken (op de Individual Test en de Team Test) van CPEDI*** in Roosendaal 2016.

De ruiter José Lorquet zal reserve zijn voor deze nationale selectie.