Ruiters en publiek terug van de partij in Waregem voor de CPEDI3*

Gepost op 25 Apr. 2022

De beste ruiters ter wereld verzamelden het voorbije weekend (22-24/04) in Waregem voor de prestigieuze wedstrijd para-dressuur, georganiseerd door de club Quadrille. De Belgische ruiters wilden maar al te graag uitblinken voor eigen publiek.

18 landen werden vertegenwoordigd op deze CPEDI3*, waarbij de eerste dag in het teken stond van de Team Test. Onder een stralende zon in Waregem werd de competitie meteen goed gestart door onze elite ruiters met hun paarden, vooral dankzij een tweede plaats van Manon Claeys en een eerste plaats van Michèle George in hun categorie.

Deze goede start werd bevestigd, want onze Belgen, met Barbara Minneci (Grade III), Manon Claeys (Grade IV), Kevin Van Ham (Grade V) en Michèle George (Grade V), werden tweede in de ploegencompetitie na de Individual Test op zaterdag. Nederland won uiteindelijk, terwijl Frankrijk het podium mocht vervolledigen.

Verschillende podia voor onze Belgische ruiters

Naast deze fantastische collectieve prestatie, konden verschillende ruiters ook individueel het verschil maken. Dit is alvast een goed voorteken voor het Wereldkampioenschap para-dressuur deze zomer in Denemarken.

Michèle George won haar 3 proeven in Grade V dit weekend, samen met haar paard Best of 8, met scores van 75,070%, 76,000% en 78,750% in respectievelijk de Team Test, Individual Test en Freestyle Test. Ook Ulricke Dekeyzer presteerde sterk in de Team Test waar ze derde eindigde.

In Grade IV werd Manon Claeys tweemaal tweede (Team Test & Individual Testen eindigt uiteindelijk vierde in de Freestyle, samen met haar paard Katharina Sollenburg.

In Grade III konden Barbara Minneci en Stuart beslag leggen op de derde plaats bij de Freestyle Test (71, 867%) na een zesde en vijfde plaats bij de voorgaande proeven.

Tenslotte, in Grade II, werd Nicole den Dulck, die recent koos voor de Belgische nationaliteit na jaren te hebben gereden onder de Nederlandse vlag, derde in de Individual Test, met haar paard Wallace (68,794%).

Alle resultaten kunnen worden geraadpleegd via de website van het evenement.

Belgische ruiters aanwezig in Waregem:

  • Diana Böttger, Grade III (Ligue Handisport Francophone)
  • Manon Claeys, Grade IV (Parantee-Psylos)
  • Ulricke Dekeyzer, Grade V (Parantee-Psylos)
  • Nicole den Dulck, Grade II
  • César Denis, Grade III (Ligue Handisport Francophone)
  • Michèle George, Grade V (Ligue Handisport Francophone)
  • Barbara Minneci, Grade III (Ligue Handisport Francophone)
  • Kevin Van Ham, Grade V (Parantee-Psylos)

(c) Silke Rottermann