Rolstoeltennis - België pakt brons op de World Team Cup

Gepost op 06 mei. 2017

België wint zijn eerste medaille ooit op een World Team Cup, het equivalent van de Davis Cup. De Belgische mannenploeg versloeg Polen om de derde plaats en schrijft zo geschiedenis door brons op zak te steken.

Tijdens de halve finale van gisteren bleek de Franse ploeg met twee reekshoofden (Houdet ITF-1 et Peifer ITF-5) te sterk voor ons team. De Belgen kwamen deze namiddag tegenover Polen te staan om de match voor de derde plaats te spelen. Jef Vandorpe (ITF-65) mocht de spits afbijten in het enkelspel met als tegenstander Kruszelnicki (ITF-26). Ondanks de stevige indruk in de beginfase, die ook een eerste setwinst opleverde, moest de jonge speler (15 jaar) het onderspit delven: 1-2. Joachim Gérard (ITF-3) won zijn match tegen Fabisiak (ITF-17) met 2-0.

De bordjes stonden dus gelijk voor het dubbelspel waar Vandorpe-Gérard het opnamen tegen het Poolse duo Fabisiak-Kruszelnicki. Ondanks de aarzelende beginfase van elke nieuwe set waren onze landgenoten niet uit hun lood geslagen. Einduitslag: 6-3, 6-2. En als grote beloning een historische bronzen medaille voor ons land.

De World Team Cup is het equivalent voor de Davis Cup en de Fed Cup voor het rolstoeltennis. De Italiaanse stad Alghero mocht de organisatie op zich nemen van 1 tot 7 mei. Onze mannenploeg bestond uit Joachim Gérard, Jef Vandorpe en Gert Vos.

Foto's BNP Paribas World Team Cup