Reuzenslalom : zussen Sana schuiven één plekje op en eindigen zesde

Gepost op 14 Mar. 2018

Deze namiddag werkten Eléonor en Chloé Sana de tweede run af van de reuzenslalom. De zussen konden na een mindere voormiddag één plekje goedmaken en eindigden zesde onder een blakende zon en bij temperaturen tot 18°.
 
Deze voormiddag moesten de zusjes Sana, na enkele fouten, heel wat tijd prijsgeven op Paralympisch kampioene Farkasova, die opnieuw makkelijk haar vierde titel op een rij veroverde. Eléonor en Chloé stonden halverwege de reuzenslalom op een zevende plaats, bewust van de progressiemarge. « Mijn zus skiede goed, maar ik slaagde er niet in de goede afstand met haar te vinden, » aldus de slechtziende Eléonor. « Ik ben tweemaal bijna gevallen, hetgeen uiteraard zeer voelbaar was aan de chrono. »
 
Deze namiddag ging het een stuk beter voor de zussen uit Court-St-Etienne. « We hebben veel minder foutjes gemaakt en eindigen onze tweede run op 2 seconden van de nummer één, wat duidt op onze progressie. »
 
Deze tweede run liet de zussen toe één plekje op te schuiven in het eindklassement. Een zesde plaats dus, en dat stemt coach Sazio tevreden :
« Ik heb echt goede dingen gezien in deze tweede manche. Ze hebben gedurfd te skiën op hun niveau, naar hun waarde. Deze morgen was het al bij al ook niet slecht. Ze hebben gedurfd voluit te gaan en dan kunnen foutjes gebeuren.”
 
Eerder vandaag gaf Jasper Balcaen forfait voor de reuzenslalom. De 25-jarige uit Maarkedal had teveel last van zijn val van gisteren in de Super Combiné. Lees meer.
 
Door de veranderingen in het programma zullen de Belgen (voorlopig) nog op zaterdag (Jasper Balcaen) en zondag (Eléonor Sana) in actie komen. Dan sluiten ze de Spelen af met de slalom.