Reuzenslalom : Jasper Balcaen start niet, zusjes Sana 7e na eerste run

Gepost op 14 Mar. 2018

Jasper Balcaen neemt vandaag niet deel aan de reuzenslalom. Balcaen ondervond tijdens de opwarming teveel last aan zijn rechter knie en scheenbeen, ten gevolge van zijn val gisteren in de Super Combiné. Eléonor en Chloé Sana kwamen wel aan de start bij de dames, en staan halverwege op de 7e plaats. 
 
Op dag 5 van de Paralympische Spelen van PyeongChang 2018 staat de reuzenslalom bij de mannen en vrouwen op het programma. De hoge temperaturen houden aan, wat de omstandigheden voor de atleten steeds moeilijker maakt.
 
Jasper Balcaen, die gisteren tijdens de Super Combiné snel stevig ten val kwam in de Super G, gaf forfait en startte niet.
« Tijdens de opwarming had ik teveel last van mijn scheenbeen en knie. Ik denk dat het niet te ernstig is, maar wil geen risico’s nemen, ook al is dit geen makkelijke beslissing om te nemen. Ik ben uiteraard zwaar teleurgesteld, want mijn familie is helemaal tot in Zuid-Korea gekomen om mij aan te moedigen. »
 
Jasper Balcaen heeft uiteraard nog één wedstrijd voor de boeg. Zaterdag staat met de slalom zijn favoriete discipline op het programma. « Ik hoop dat deze beslissing me in staat zal brengen om goed te presteren in de slalom. »
 
Zusjes Sana 7e na eerste run
 
De zussen Sana, gespecialiseerd in de snelheidsnummers, zijn minder thuis in de technische proeven, zoals de reuzenslalom die ook voor hen vandaag op het programma staat. Na hun eerste run staan Eléonor en Chloé op een 7e plaats, ver verwijderd van de podiumplaatsen. Een fout kostte hen enkele seconden : « We hebben het moeilijk gehad om een ideale afstand van elkaar te bewaren, waardoor Eléonor het moeilijk had in enkele bochten, » aldus Chloé.
 
De tweede run start om 14 15 lokale tijd (6:15 in België).