PyeongChang 2018 - Zusjes Sana stranden op plek 4 in Super-G

Gepost op 11 Mar. 2018

Op dag twee van de Paralympische Spelen zijn Eléonor en Chloé Sana er niet in geslaagd een tweede plak toe te voegen aan de Belgische medailleteller. In de Super-G, naast de afdaling hun favoriete discipline, klokten de zusjes als vierde af. 
 
Les soeurs de glisse” startten net als gisteren sterker dan hun concurrentie, maar moesten onderweg niet iets te veel tijd prijsgeven. Ze eindigden in een tijd van 1:36.00, het brons van de Britse Fitzpatrick (1:34.54) was te hoog gegrepen. Goud en zilver waren net als in de afdaling van gisteren voor de Slovaakse Henrieta Farkasova en de Britse Millie Knight.
Eléonor Sana : “De drie medaillewinnaars hebben het niet gestolen. Gezien de afstand tot het podium moeten we geen spijt hebben. We staan waar we moeten staan. Toch zijn we tevreden, want een vierde plaats op de Paralympische Spelen blijft toch groots.”
 
Coach Stefan Sazio : “Voor een analyse van de wedstrijd is het te vroeg, maar ik merkte dat de meisjes met hun prestatie van gisteren, en de vele emoties die daarbij gepaard gingen, veel energie hebben verspeeld. Met een vierde plaats mogen ze toch opnieuw fier zijn”.
 
Morgen is een rustdag voor Paralympic Team Belgium. Op dinsdag 13 maart staat de Super Combiné op het programma. Daarin treden zowel Eléonor Sana als Jasper Balcaen aan. Voor Jasper Balcaen wordt het de eerste wedstrijd op deze Spelen.