PyeongChang 2018 - Eléonor en Chloé Sana eindigen zesde in de Super-Combiné ; het programma van onze atleten is opnieuw gewijzigd

Gepost op 13 Mar. 2018

Na de Slalom en de Super-G, de twee disciplines van de Super Combiné, stranden de zusjes Sana op de zesde plek. Het goud gaat, net als in de afdaling en de Super-G, naar de Slovaakse Henrieta Farkasova. Door de zeer milde temperaturen verslechtert de kwaliteit van de sneeuw in PyeongChang.
 
De slechtziende skiester Eléonor Sana, die op de piste gegidst wordt door haar zus Chloé, nam op dag vier van de Paralympische Spelen deel aan de Super Combiné. Na een mooi parcours in de Super-G deze morgen stonden onze landgenotes op de vierde plaats. De zusjes, die specialist zijn in de snelheidsproeven, namen zoals gewoonlijk een goede start, maar moesten onderweg iets teveel tijd prijsgeven aan de concurrentie.
 
In de slalom slaagden Eléonor en Chloé Sana er niet in om even goed te doen. Niet alleen zijn ze iets minder sterk in de technische proeven, maar ze kregen bovendien te kampen met microfoonproblemen. Na deze discipline zakten ze bijgevolg naar de zesde plaats in het eindklassement. Eléonor Sana: “Het is geen slechte plaats. We zijn al blij dat we niet gevallen zijn zoals enkele andere deelneemsters. We hebben het beste van onszelf gegeven, en de concurrentes voor ons zijn gewoon sterker”.

Eléonor over hun mindere prestatie in de slalom: “Zonder 3D-visie heb ik veel moeite om de afstanden te evalueren en om me zo dicht mogelijk bij de poorten te plaatsen. We hebben het moeilijk op zulke korte trajecten. Onze voorkeur gaat eerder naar de bredere bochten, zoals in de afdaling en de Super-G”.

De wedstrijd van de twee atletes werd deze namiddag ook verstoord door een microfoonprobleem. Chloé Sana: “We hadden de micro’s bij de start goed afgesteld, maar onderweg liep er iets mis. Ik moest dan ook heel hard schreeuwen om me verstaanbaar te maken.”
 
Jasper Balcaen (staand, hemiplegie) maakte vandaag eveneens zijn opwachting in de Super Combiné. Onze landgenoot kwam helaas kort na de start ten val en mocht zijn wedstrijd bijgevolg niet afmaken.
 
Door de weersomstandigheden is het programma van onze atleten opnieuw gewijzigd. Raadpleeg hier de laatste versie.