PyeongChang 2018 - Eerste dagen en eerste oefensessies voor onze atleten

Gepost op 08 Mar. 2018

Na afloop van een lange reis, die startte met een (Belgische) sneeuwstorm richting de luchthaven van Amsterdam, zijn onze atleten nu reeds een week geïnstalleerd in het gloednieuwe atletendorp van PyeongChang. Rondom hen duizenden atleten, coaches, … uit alle hoeken van deze planeet. Niet meteen iets waar een deel van de delegatie ervaring mee heeft, waaronder de slechtziende Eléonor Sana, die voor het eerst deelneemt aan de Spelen :

« We hebben niet de gewoonte zoveel volk rondom ons te hebben. In het circuit zitten we altijd met de andere skiërs, maar hier zijn natuurlijk ook de atleten van de andere 5 sporten die op het programma staan, en daarbij ook andere handicaps. Dat is wel impressionnant. »

« De infrastructuren zijn top, zowel op sportief vlak als erbuiten, » gaat zus en gids Chloé Sana verder.

De zusjes hadden reeds de mogelijkheid de pistes te verkennen, onder meer gisterochtend tijdens de eerste officiële trainingssessie van de afdaling. « Die verliep zeer goed, hetgeen ons vertrouwen geeft en de druk wat wegneemt, » aldus Chloé.

Jasper Balcaen (hemiplegie) was er vier jaar terug al bij in Sotsji. Hij geniet van zijn laatste daagjes rust, want komt pas volgende dinsdag voor het eerst in actie. « De trainingen verlopen vlot en ik heb alle tijd om mijn wedstrijden rustig voor te bereiden, terwijl ik profiteer van deze unieke omgeving. »

Beide atleten popelen uiteraard om eraan te beginnen. Ontdek hun programma hier.