Paralympiër Kenneth Verwimp verliest strijd tegen ziekte van Duchenne

Gepost op 20 Nov. 2017

Het Belgian Paralympic Committee en de Vlaamse G-sportfederatie Parantee-Psylos vernamen gisteren met veel droefheid het overlijden van Kenneth Verwimp. De boccia-speler, vorig jaar nog lid van het Rio 2016 Paralympic Team Belgium, leed aan de ziekte van Duchenne, een degeneratieve spierziekte. Hij liet het leven ten gevolge van een zware longontsteking.

Kenneth Verwimp was topsporter in de sport boccia, actief binnen de club IE-sport. Zijn talent bezorgde hem al enkele jaren een plekje op in het nationale pair (klasse BC3). Aan de zijde van Pieter Cilissen en Julie Lamberechts werd hij Europees kampioen in 2015. Hij maakte deel uit van het pair dat vorig jaar een 5e plaats behaalde op de Paralympische Spelen van Rio 2016, waar hij onze kleuren ook in het enkelspel verdedigde.

Zijn glimlach en vriendelijkheid werden sterk gewaardeerd door de hele beweging. Recent nog beoefende hij zijn geliefde sport met veel passie en klasse op de Europese Kampioenschappen in Portugal, waar hij zijn beste niveau ooit haalde. De atleet vormde zoals steeds een duo met zijn vader, Luc Verwimp, die hem op elke competitie vergezelde.

Anne, d’Ieteren, voorzitter van het Belgian Paralympic Committee :

“We zullen ons Kenneth altijd herinneren als een zeer getalenteerd Paralympiër. Kenneth was een voorbeeld voor ons allen : hij trotseerde zijn ziekte en handicap met veel discretie en waardigheid, en bleef steeds positief ondanks de vele moeilijke momenten die hij te verduren kreeg. Het doet ons pijn hem zo vroeg te moeten verliezen. Zijn familie, en in de eerste plaats zijn vader Luc, hebben zich steeds vol overgave gegeven voor zijn sportief parcours. We zijn er hen van harte dankbaar voor.”

“We moeten helaas veel te vroeg afscheid nemen van Kenneth, een prachtige atleet en belangrijke bocciaspeler”, zegt Marc Vergauwen, secretaris-generaal van BPC en voorzitter van Parantee-Psylos. “Onze gedachten gaan nu uit naar zijn familie en vrienden. Waar je ook bent, Kenneth, het ga je goed.”