Para-equestrian – Op de CPEDI*** van Waregem eindigde het Belgisch team knap tweede, Van Looveren pakt goud

Gepost op 27 Apr. 2017

Tijdens het weekend van 21 t.e.m. 23 april vond de jaarlijkse CPEDI*** in Waregem plaats. De club Quadrille nam de organisatie van deze internationale Para-Equestrian wedstrijd op zich. Vijf Belgische ruiters lieten het beste van hun kunnen zien: Eveline Van Looveren (Parantee-Psylos, Quadrille, Graad 1), José Lorquet (Ligue Handisport Francophone, Quadrille, Graad 2), Barbara Minneci (Ligue Handisport Francophone, Quadrille Graad 3), Manon Claeys (Parantee-Psylos, Graad 4) en Arthur Dieusaert (Parantee-Psylos, Graad 5).

Er waren enkele nieuwe combinaties bij de Belgen, zo nam Barbara Minneci (Graad 3) deel met haar nieuw paard Stuart. Deze 8-jarige ruin zal in de toekomst haar paard Barilla vervangen. Eveline Van Looveren bracht tevens met de 7-jarige merrie Feleva een nieuwe combinatie.

Het toernooi begon met de team tests op de eerste dag, gevolgd door de individuele proeven tijdens de tweede dag en eindigde zondag met de kür.

Na de team tests veroverde België vier medailles in de individuele proeven. Eveline Van Looveren behaalde samen met haar paard Feleva een eerste plaats in Graad 1 met een score van maar liefst 71,357%.  José Lorquet eindigde in Graad 2 met zijn paard Fidelgo Van Het Hagehof op een vijfde plaats met een score van 64,676%.  En in Graad 3 kon Barbara Minneci met Stuart een derde plaats in de wacht slepen met 67,882%. Manon Claeys in Graad 4 en Arthur Dieusaert in Graad 5 wisten beiden een derde plaats te bemachtigen. Manon deed dit met San Dior met een score van 71,122% en Arthur haalde samen met Julius Unlimited een puntentotaal van 67,833%.

In het landklassement behaald ons land een mooie tweede plaats met een totaal van 416,480%. Een zeer goed resultaat ondanks de afwezige Michèle George, de Belgische ruiter die vier keer een medaille heeft gewonnen op de Paralympische Spelen.

De eerste plaats ging naar het Deens team en Groot-Brittannië maakte als derde het podium volledig.

Op de slotdag namen al onze ruiters deel aan de freestyle proef. Hierbij sprong Arthur Dieusaert in het oog door een prachtige prestatie af te leveren.
De jury beloonde hem met een score die recht gaf op de bronzen medaille.

Dit geslaagde weekend werd afgesloten met een ceremonie van de Federal Mounted Police.

Alle resultaten van deze internationale wedstrijd vindt u hier.